Kovačević: Govedarica nije smio da se suoči sa Dodikom u TV duelu

0
583
SNSD će biti ubjedljivi pobjednik predstojećih Opštih izbora, a da su u to uvjereni čak i u vrhu opozicije, pokazuje i činjenica da predsjednik SDS-a Vukota Govedarica nije smio da se suoči sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom u televizijskom duelu, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

„Vjerujem da se svaki građanin Republike Srpske pita kako je moguće da neko ko želi biti lider opozicije, i to opozicije koja konstantno kontaminira javni prostor pričama o tome kako u Republici Srpskoj baš ništa ne valja, nije iskoristio mogućnost da sve to u lice kaže čovjeku kojeg optužuju da je za sve to kriv“, rekao je Kovačević.

Portparol SNSD-a je istakao da je odgovor na ovo pitanje potpuno jednostavan – opozicija nema nijedan argument koji je dostojan iole ozbiljne raprave.

„S druge strane, predsjednik Dodik je prihvatio da učestvuje u predviđenoj televizijskoj emisiji, sigurno ne zbog toga što je željan razgovora sa Govedaricom, već zato što poštuje sve građane Republike Srpske i zato što zna da je najbolja reklama za SNSD prilika da govorimo o našim rezultatima i da suočimo sa praznim optužbama opozicije“, naglasio je Kovačević.

On je rekao da vjeruje da je nakon ovoga svima jasno ko se prema građanima Republike Srpske ponaša odgovorno i ko nema šta da krije.

Kovačević je dodao i da vjeruje da je isto tako jasno i ko bježi od javnosti, kao i to da opozicija može biti sve i svašta, ali nikako se ne može nazvati alternativom SNSD-u.

„Tužno je da Govedarica ne zna da je javno sučeljavanje lidera političkih stranaka vlasti i opozicije u svim demokratskim društvima sasvim uobičajena pojava i da na tome najčešće insistiraju upravo predstavnici opozicije, a još je tužnije to što on ne zna da dva mjeseca prije početka predizborne kampanje ne može nastupati u svojstvu kandidata“, konstatovao je Kovačević.

On je naveo da, ipak, mora reći da su u SNSD-u prijatno iznenađeni hrabrošću Govedarice koji je najavio da će pristati na duel sa kandidatom SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Željkom Cvijanović, iako je u toku ovog mandata, zajedno sa svih 20-ak poslanika opozicije u Narodnoj skupštini, redovno gubio sve duele sa aktuelnom premijerkom.

ATV je 30. juna objavio da je Govedarica izbjegao televizijski duel sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom na ovoj medijskoj kući.

Govedarica je u pisanom odgovoru Alternativnoj televiziji predlažio da se Dodik, s obzirom na funkciju za koju se kandidovao, suoči sa svojim protivkandidatom za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem.

ATV je u odgovoru Informativnoj službi SDS-a naveo da je u pitanju TV duel lidera najjače vladajuće i opozicione stranke, te da smatraju da dijalog istaknutih javnih ličnosti, posebno predsjednika SNSD-a i SDS-a, ne može biti rezervisan samo za izbornu kampanju.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here