Košarac: Velika i neoprostiva greška Mladena Ivanića

0
644
Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac poručio je da Republika Srpska nikada neće priznati da je nad Bošnjacima u Srebrenici počinjen genocid, niti će ikada dozvoliti da se srpskom narodu pripiše bilo kakav oblik kolektivne krivice za rat i stradanja u proteklom ratu u BiH.

„Velika je i neoprostiva greška srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića što je dao saglasnost predsjedavajućem Savjeta ministara Denisu Zvizdiću da na samitu u Londonu potpiše Deklaraciju o ratnim zločinima“, izjavio je Košarac Srni.

Prema njegovim riječima, u toj deklaraciji zemlje članice Berlinskog procesa pozivaju se da priznaju presude međunarodnih i domaćih pravosudnih institucija, što je za Republiku Srpsku apsolutno neprihvatljivo.

„Tekst te deklaracije mnogo liči na tekst britanske Rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici, koji je prije tri godine odbijen u Savjetu bezbjednosti UN jer je Rusija glasala protiv. Sada su Britanci, u suštini, ponovo pokušali da dobiju istu stvar, ovoga puta uz odborenje Mladena Ivanića, koji je skandalozno ignorisao negativno mišljenje institucija Republike Srpske o Deklaraciji o ratnim zločinima“, naglasio je Košarac.

Košarac je podržao stavove Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, naglašavajući da srpski predstavnici u zajedničkim institucijama u Sarajevu ne smiju da dozvole da se Deklaracija o ratnim zločinima, koju je Zvizdić potpisao u Londonu, ratifikuje u parlamentu BiH.

„Nadam se da Mladen Ivanić nikada više neće biti u prilici da odlučuje o saglasnosti za potpisivanje ovakvih dokumenata, posebno kada ih predlažu Britanci. Ivanić nikada ništa nije htio, niti smio da odbije Britancima“, zaključio je Košarac.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here