Košarac: Očajnički pokušaj SDS-a da isprovocira nove proteste u Srpskoj

0
562

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da „svojim populističkim i predizbornim prijedlogom da se van snage stavi dio zakona o akcizama SDS pokušava da izazove nove proteste građana u Republici Srpskoj“.

„Riječ je o očajničkom pokušaju SDS-a da se isprovociraju građani da ponovo izađu na ulice jer su im njihovi strani šefovi saopštili da loše stoje i da im samo izazivanje haosa može pomoći da ostvare nekakav rezultat na predstojećim opštim izborima“, rekao je Košarac Srni komentarišući najavu SDS-a da će u parlamentarnu proceduru uputiti izmjene i dopune Zakona o akcizama po hitnom postupku.

Prema njegovim riječima, „SDS ovim prijedlogom pokušava da ekonomski i politički oslabi Republiku Srpsku, što nije ništa novo i što su iz Sarajeva radili u protekle četiri godine“.

„Njihov problem je u tome što po pitanju akciza nemaju podršku svojih koalicionih partnera iz SDA jer i Federaciji BiH trebaju i novac i garancije za infrastrukturne projekte. U svim drugim slučajevima političkih i ekonomskih napada na Republiku Srpsku imali su podršku i bošnjačke politike i stranih mešetara, koji danas ćute o tome šta rade njihovi politički favoriti iz SDS-a i takozvanog Saveza za promjene“, naglasio je Košarac.

On je dodao da je poznat stav „SNSD-a da u zajedničkim institucijama podršku mogu da dobiju samo oni zakoni o kojima pozitivan stav izraze institucije Republike Srpske, koje SDS i takozvani Savez za promjene uporno zaobilaze“.

„U ovom slučaju zaobišli su i Savjet ministara, u kojem sjede ministri iz SDS-a i PDP-a. U političkom očaju i lutanju SDS je sam sebi postao opozicija u zajedničkim institucijama u Sarajevu“, zaključio je Košarac.

Predsjedavajuća Kluba Klub poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević najavila je da će ovaj klub danas uputiti u parlamentarnu proceduru izmjene i dopune Zakona o akcizama po hitnom postupku.

Ona je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu pojasnila da se ovim prijedlogom van snage stavlja zakon kojim su u decembru prošle godine putarine povećane za 15 feninga plus PDV, što znači da bi cijene goriva po litru bile smanjene za 18 feninga ili 10 KM po rezervoaru.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here