Košarac: Incko je megafon onih koji su instalisali vlast na nivou BiH

0
532
Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac istakao je da visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko „ima ulogu megafona onih međunarodnih zvaničnika koji su prije četiri godine na vlast u zajedničkim institucijama instalisali neuspješnu i propalu koaliciju, predvođenu SDA i strankama koje čine takozvani Savez za promjene“.

„Ako to Incku još nije rečeno, vrijeme je da mu se kaže da je SNSD u Parlamentu BiH opozicija jednoj lošoj, neuspješnoj i propaloj koaliciji, koju su na vlast doveli oni u čije ime Incko danas govori“, rekao je Košarac Srni, komentarišući izjavu visokog predstavnika međunarodne zajednice Valentina Incka da su SNSD i HDZ stranke koje rade protiv institucija BiH.

Prema njegovim riječima, „Incko i njegovi šefovi trebalo bi da znaju da je posao opozicije i u BiH i u svakoj drugoj zemlji na svijetu da kritikuje i odbacuje loša zakonska rješenja koja produkuje loša vlast“.

„Incko i njegovi šefovi bježe od istine jer nisu spremni da priznaju sopstvene greške. A istina je da su pogriješili kada su, mimo volje građana Republike Srpske, na vlast u zajedničkim institucijama doveli svoje poslušnike s ciljem da politički i ekonomski oslabe i unište Republiku Srpsku. Taj plan je propao i sada su im svi krivi osim njih samih“, upozorio je Košarac.

On je dodao da bi u BiH bilo mnogo više prostora za dogovor oko ključnih pitanja kada se stranci ne bi direktno miješali u unutrašnje poslove ove zemlje.

„Bez njihove otvorene podrške muslimanskoj unitarističkoj politici ova zemlja sigurno bi bila manje neuspješna. Zato su Incko i njegovi šefovi davno trebali da odu kući“, poručio je Košarac.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here