Košarac i Vidaković nastavili učešće na Forumu u Moskvi

0
726

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac danas nastavlja učešće na Međunarodnom forumu o razvoju parlamentarizma u Moskvi.

Košarac, koji na skupu učestvuje na poziv predsjednika Državne Dume Ruske Federacije Vjačeslava Volodina, u jučerašnjem obraćanju pozdravio je prijateljsku i konstruktivnu ulogu koju Ruska Federacija ima u BiH kao članica Savjeta bezbjednosti UN i Savjeta za provođenje mira.

„Republika Srpska posebno cijeni činjenicu da se Rusija snažno protivi bilo kakvom nametanju rješenja i korištenju takozvanih bonskih ovlaštenja visokog predstavnika međunarodne zajednice, koji je svojim odlukama u prošlosti nanosio ozbiljnu štetu i Republici Srpskoj i cijeloj BiH“, naglasio je Košarac.

On je dodao da Rusija na zapadnom Balkanu i u BiH nije faktor destabilizacije, kako to lažno i pogrešno predstavljaju političari i mediji na Zapadu.

Ovu međunarodnu konferenciju, u čijem radu će učestvovati više stotina parlamentaraca, političkih analitičara, eksperata i predstavnika civilnog društva iz cijelog svijeta, uvodnim izlaganjima otvorili su ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov, te predsjednik i potpredsjednik ruske Državne Dume Vjačeslav Volodin i Pjotr Tolstoj.

Dvodnevni parlamentarni forum u Moskvi podijeljen je u nekoliko sesija, tokom kojih će se raspravljati o zakonodavnoj podršci razvoju svjetske ekonomije u 21. vijeku, kao i o ulozi parlamenata u jačanju međunarodne bezbjednosti.

Učesnicima Međunarodnog foruma u državnoj Dumi, Košarac bi trebalo da se obrati tokom rasprave u sesijama, kao i na okruglom stolu posvećenom aktuelnim izazovima u vezi sa primjenom međunarodnog humanitarnog prava.

Osim Košarca, u radu ove velike parlamentarne konferencije u Moskvi učestvuje i poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Marko Vidaković.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here