Кошарац: Грађани знају шта је Шаровић однио из Српске, али је мистерија шта јој је донио

0
350

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је да предсједник СДС-а Мирко Шаровић свјесно дезавуише јавност износећи неистине у вези са инвестицијама и реализацијом капиталних пројеката у Републици Српској.

“Мирку Шаровићу треба да буде јасно да се успјех једне политике мјери по конкретним пројектима од којих сви грађани Српске имају корист, а не по броју купљених станова у Београду за властите потребе, а он их, како смо из медија спознали, посједује чак пет, или по приватним инвестицијама на југу Африке. Знамо шта је из Републике Српске однио, али је вјечита мистерија шта је Шаровић донио Српској и нашем народу”, поручио је Кошарац у изјави за Срну.

Он је истакао да актуелна власт, предвођена Милорадом Додиком и СНСД-ом, одговорно и континуирано ради на побољшању услова живота сваког човјека у свакој локалној заједници, те да је Република Српска, захваљујући таквом односу, данас политички и економски стабилна и спремна да реализује стратешке циљеве у сваком сегменту друштва.

“Грађани Републике Српске се не сјећају нити једног километра ауто-пута изграђеног у вријеме када је СДС био на власти. Данас их у Републици Српској имамо више од 120, са јасним плановима и визијом за наставак изградње, при чему је фокус на додатном повезивању са Србијом”, нагласио је Кошарац.

Он је напоменуо да је актуелна власт у Републици Српској посебну пажњу посветила улагању у здравствени сектор, посебно у реновирање постојећих и изградњу нових болница.

“Данас се поносимо модерним УКЦ-ом у Бањалуци, савременом болницом у Бијељини, новом болницом ‘Србија’ у Источном Сарајеву, у чију изградњу је уложено више од 54 милиона КМ. Добојлије ће ускоро добити нову болницу, за чију изградњу је Влада Српске одобрила 103 милиона КМ. Градиће се нова болница и у најјужнијем граду Српске на понос свих Требињаца и у тај пројекат биће уложено 128 милиона КМ”, навео је Кошарац.

Он је посебно издвојио инвестиције власти Републике Српске у развој туризма и стратешке пројекте у овој области, са нагласком на Јахорину, која је постала свјетски позната дестинација.

“Захваљујући одговорној политици власти у Републици Српској, Јахорина је данас једно од највећих регионалних градилишта. Неизоставно је да поменем изградњу новог ски-центар на Мањачи, који ће употпунити туристичку понуду Српске, а чија је вриједност процијењена на више од 53 милиона КМ”, поручио је Кошарац.

Он је нагласио да представници опозиције не желе да прихвате реалност, у којој је доказана политика континуитета инвестирања у Републику Српску.

“Најбоље би било да Шаровић сједне у аутобус и обиђе све оно што су Милорад Додик, Жељка Цвијановић и институције Републике Српске урадили и раде за српски народ”, додао је Кошарац.

Према његовим ријечима, Шаровић и опозициона екипа, по налогу страних ментора, износе тенденциозне тврдње и неистине, покушавајући да прикрију сопствене катастрофалне политике и општи недостатак резултата.

“Посебно је забрињавајуће што у правилу користе исту матрицу и исте критике као политичко Сарајево, постајући опозиција не само власти, него Републици Српској у цјелини”, закључио је Кошарац.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here