Košarac: Dodik će zadati konačan udarac štetnoj politici SzP

0
598

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da će „izbor Milorada Dodika u Predsjedništvo BiH zadati definitivan i konačan udarac štetnoj i izdajničkoj politici koju je u protekle četiri godine u zajedničkim institucijama BiH vodio kadar takozvanog Saveza za promjene“.

„Pobjeda Milorada Dodika označiće kraj politike koja je u Republici Srpskoj predstavljala stavove sarajevske čaršije i koja je nanijela ogromnu štetu interesima srpskog naroda i položaju srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama“, rekao je Košarac Srni.

Komentarišući izjavu predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH Mladena Bosića da eventualni izbor Mladena Ivanića znači napredak kroz mir i prosperitet, a Milorada Dodika stalne konflikte, Košarac je upitao šta je to dobro i napredno za Republiku Srpsku učinio Mladen Ivanić sa pozicije člana Predsjedništva BiH.

„Nije dobro i napredno sjediti skrštenih ruku, jačati politiku Bakira Izetbegovića i ohrabrivati njegove otvorene napade na Republiku Srpsku i njene institucije. Znači li napredak, mir i prosperitet prećutno odobravanje vojne vježbe na Manjači sa američkim avionima koji su bombardovali Republiku Srpsku i Srbiju? Da li je napredno ovo što rade bošnjački ambasadori po svijetu, koji se sa Ivanićevim šefom diplomatije Igorom Crnatkom utrkuju u tome ko će Republici Srpskoj napraviti veću štetu“, upitao je Košarac.

On je upitao i da li je za Republiku Srpsku „korisno i prosperitetno stalno korištenje zajedničkih institucija za napade na dejtonske nadležnosti entiteta i za finansijsko i političko slabljenje Republike Srpske“.

„Konačno, da li je za Republiku Srpsku dobro to što se Ivanić, /Mirko/ Šarović i Bosić prave da ne čuju prijetnje Denisa Zvizdića da će Republika Srpska morati da provede svaku odluku Savjeta ministara, pa i onu koja se tiče smještaja migranata“, naglasio je Košarac.

On je dodao da je Mladen Ivanić u potpunosti opravdao glasove Bošnjaka, uz pomoć kojih je prije četiri godine ušao u Predsjedništvo BiH.

„Ivanić i danas čini sve da ponovo dobije te glasove, ali mu ovoga puta neće pomoći. U Predsjedništvo BiH će, pod zastavom Srpske i sa punim legitimitetom srpskog biračkog tijela, ući Milorad Dodik, državnik koji neće konflikte, ali hoće zaštitu, realizaciju i međunarodnu promociju ustavnih prava Srba i Republike Srpske“, poručio je Košarac.

On je odbacio ocjenu Mladena Bosića prema kojoj kandidat SDS-a za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica može da ponudi nešto novo u odnosu na kandidata SNSD-a Željku Cvijanović.

„Govedarica je u Narodnoj skupštini punih 12 godina i nikada ništa nije napravio za Republiku Srpsku. On je i danas samo poslušnik i megafon interesne grupe koja je osmislila izdajničku i gubitničku politiku SDS-a, od koje je pobjegao i još bježi brojni istaknuti kadar te stranke“, rekao je Košarac.

On je dodao da će se Govedarici suprotstaviti Cvijanovićeva, koja je vodila dvije Vlade Republike Srpske i u posljednjih pet godina, zajedno sa Dodikom i koalicijom stranaka koje čine vlast u Republici Srpskoj, realizovala ogroman broj projekata koji su unaprijedili kvalitet života i podigli standard građana na svakom pedlju teritorije Republike Srpske.

„Ne postoji opština i grad u Republici Srpskoj, bez obzira na to ko čini lokalnu i gradsku vlast, u kojoj premijerka Cvijanović i predsjednik Dodik ne mogu da se pohvale projektima i djelima koja su iza sebe ostavili. Tako će biti i ove godine i narednih godina jer će Željka Cvijanović sa pozicije predsjednika Republike Srpske i Milorad Dodik sa pozicije srpskog člana Predsjedništva BiH nastaviti započete poslove na razvoju i jačanju Republike Srpske“, zaključio je Košarac.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here