Кошарац: Aфирмација заједништва спречава тенденције да дијеле Србе

0
575

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац честитао је грађанима Републике Српске и Србије национални празник Дан српског јединства и поручио да је свака афирмација заједништва важна и да спречава тенденције оних који и даље желе да дијеле Србе.

– Потпуно је одговорна политика српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједника Србије Александра Вучића с обзиром на то да имамо различите тенденције са жељом да нас подијеле на два народа, неке босанске Србе и Србе, а ми нисмо два народа, ми смо један народ који има једну историју, говори истим језиком, пише једним писмом и веома је важно да афирмишемо све вриједности нашег народа и кроз ово заједничко обиљежавање – поручио је Кошарац.

У изјави новинарима у Бијељини, гдје борави у радној посјети, Кошарац је оцијенио да ће Додик и Вучић остати у историји забиљежени као лидери који су потенцирали да се заједно обиљежавају важни догађаји и да Срби из Републике Српске, са браћом из Србије, одржавају национални тон и димензију, не вријеђајући никога.

– То је јасна порука да смо окупљени и ослоњени једни на друге, да ријека Дрина није граница, како то неки кажу, него ријека која нас спаја и мислим да је ово историјски догађај који ћемо памтити и обиљежавати – закључио је Кошарац.

Владе Републике Српске и Србије одлучиле су да заједнички празнују 15. септембар – Дан српског јединства, слободе и националне заставе, на дан када је прије 102 године у Првом свјетском рату пробијен Солунски фронт.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here