“Kontinuitet politike po kome je Srbija kriva za svako zlo” Vulin: Britanija zloupotrebila predsjedavanje u Savjetu bezbjednosti

0
480

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin kaže da je Velika Britanija zloupotrebila predsjedavanje u Savjetu bezbjednosti UN i ukinula redovno izvještavanje o stanju na Kosovu i Metohiji.

Vulin je ukazao da je Britanija uložila veliki napor da se usvoji Rezolucija koja Srbe označava kao genocidan narod, a da to nisu postigli jer je Rusija stavila veto.

– To je kontinuitet politike po kome je Srbija kriva za svako zlo. Sada ne smije ni da se govori šta se dešava na KiM. Čak i ta mala istina im smeta i tu malu istinu treba zabraniti – rekao je Vulin gostujući na Tv Pink.

Dodaje da ukidanje redovnog izvještavanja o stanju na KiM potez koji u “žalosnom svjetlu prikazuje odnos Britanije prema Srbiji”, te da je to politika koja ima loše namjere.

– Britanija jeste sila, mi ne tražimo sukob, mi hoćemo najbolje moguće odnose. Za mir je potrebno dvoje, za svađu i sukob je potreban jedan – istakao je ministar.

Govoreći o stanju na KiM i izjavi generala KFOR-a da neće dozvoliti nemire, ako dođe do podjele Kosova, Vulin je rekao Srbija sigurno neće izazvati bilo kakve nemire, te da je to poruka koja se odnose na drugu stranu.

– Kakvo će biti konačno rješenje za KiM nije nešto sto će odlučiti ni generali ni neko sa strane, već građani Srbije. Predsjednik Aleksandar Vučić je pokazao odgovornost jer se uhvatio u koštac sa problemom. Ništa ne traži za sebe, ali sve traži za Srbe na KiM i Srbiju. Kosovsko pitanje će se rasplitati u najboljem interesu Srbije – rekao je Vulin.

Komentarišući izjave predstavnika SPC o kosovskom pitanju Vulin je rekao da crkva ima pravo na svoj stav, ali da mora voditi računa da “taj stav ne postane mržnja”.

– Svaku izjavu tri puta izmerite prije nego što je kažete. Nekome na KiM zbog tih izjava život može da se promijeni na gore – rekao je on.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here