Бесплатан одвоз крупног отпада

0
703

Ради унапређења комуналних услуга, ЈП „Комунално“ а.д. Пале у сарадњи са Општином Пале уводи нови режим одвоза кабастог отпада, који ће се примјењивати од 22. јуна и требало би да донесе олакшице грађанима, али и да елиминише појаву неконтролисаног одлагања крупног отпада поред контејнера-саопштено је из општинске управе.
У саопштењу се наводи да се забрањује одлагање кабастог отпада поред контејнера на произвољан начин, те да ће се убудуће, сваког понедјељка и петка у периоду од 8 до 12 часова, вршити организовани одвоз ове врсте отпада на градску депонију, уз обавезу имаоца крупног отпада да о таквој потреби правовремено обавијесте службе ЈП „Комунално“ а.д. Пале.

„Имаоци кабастог отпада попут старог и руинираног намјештаја, бијеле технике, санитарних уређаја, картонске и дрвене амбалаже, или пак већих количина траве, пиљевине и сличног отпада дужни су да се наведеним данима до 8 часова јаве у ЈП „Комунално“ а.д. Пале, позивом на број телефона 065/695-749, како би служба предузећа преузела отпад на пријављеној адреси и без накнаде“, стоји у саопштењу, уз напомену да отпад који настаје у процесу редовних активности у домаћинству попут траве, пепела и лишћа мора бити упакован или увезан у снопове, те као такав, у прописаним данима и временском интервалу одложен поред контејнера.

Када је у питању друга врста отпада, као што је грађевински шут, или отпадни материјал настао у поступку индустријске и пољопривредне производње, у саопштењу и општинске управе истичу да ће се и тај отпад одвозити искључиво по позиву и уз промотивне, знатно нуиже цијене од прописаних.

„Општина Пале и ЈП „Комунално“ а.д. Пале оваквим начином одвоза крупног отпада максимално излазе у сусрет потребама грађана, омугућавајући им да се потпуно бесплатно ријеше кабастог отпада, који би, иначе, по важећим прописима у овој области, били дужни одвозити на градску депонију о сопственом трошку. Општина Пале и на овај начин показује одговорност и спремност да на најбољи могући начин удовољи грађанима, те истовремено подигне еколошке стандарде и елиминише појаве које нарушавају чистоћу и уредност јавних површина“, закључује су у саопштењу општинске управе Пала.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here