Коловози мокри и клизави у већини крајева

0
592
На путевима у већини крајева Републике Српске и Федерације БиХ јутрос се због кише вози по мјестимично мокрим и клизавим коловозима, а магле и ниске облачности има у вишим предјелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

У Херцеговини и на истоку Српске није било падавина, па се вози по сувим коловозима.

На релацијама путева Бањ Брдо-Бијељина-Рача и Станић Ријека-Мел Каруше кретаће се ванредни превоз и возачи се моле за опрезнију вожњу на тим правцима и да поштују упутства лица из пратње.

Радови су актуелни на ауто-путу Градишка-Бањалука, на путним правцима Љубиње-Требиње, Црна Ријека-Бјелајце, на подручју Власенице, Прњавора, Котор Вароша, Приједора, Брода, Бањалуке, те на дионицама Укрина-Клупе у мјесту Шњеготина, Дрињача-Милићи-Власеница, Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, Прибој-Лопаре, на дионици од Которског према Добоју, Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново и на путу Укрина-Горња Вијака.

На подручју ФБиХ радови се изводе у тунелима Орманица на дионици Сребреник-Орашје, Винац на путу Јајце-Доњи Вакуф и Јасен на путу Прозор-Јабланица због чега је обустављен саобраћај, а у функцији су алтернативни правци.

Радови су и даље актуелни у тунелу Врандук код Зенице, те на мосту у насељу Рељево на путу Јошаница-Ступ гдје је саобраћај обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

У току су санације мостова на магистралним путевима Сребреник-Шићки Брод у мјесту Дреник, Олово-Семизовац преко ријеке Љубине, на улазу у Јајце, као и мост на петљи Блатуша код Зенице. На овим локацијама саобраћај се одвија успорено.

Радови су актуелни на путним правцима Бугојно-Горњи Вакуф/Ускопље, Груде-Посушје и Кисељак-Бусовача.

Када је ријеч о граничним прелазима не чека се дуже од 30 минута. На граничним прелазима Хум и Метаљка није дозвољен улазак у Црну Гору, док је гранични прелаз Делеуша од раније затворен због радова.

Улазак у Црну Гору из БиХ могућ је само уз обавезни пи-си-ар или ЕЛИСА тест стар максимално 48 часова.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here