Колико ће нас коштати Ненад Вуковић? Ново задужење града Источно Сарајево

0
1574

Данас је донешена одлука Скупштине града Источно Сарајево којом се овај град (читај грађани) дугорочно задужују 3.000.000 КМ!

Наведено је да се Источно Сарајево задужује у сврху санирања посљедица изазваних епидемијом ковид 19 и реализације „капиталних“ пројеката.

„Очекујем да ће брзо да се ријеши овај предмет, јер је врло једноставан, а све остало ћемо сматрати политичким притиском или утицајем да се не реализују пројекти“, каже Вуковић.

Он је навео да су овим средствима предвиђене субвенције правним лицима за трошак комуналне таксе у периоду забране рада због епидемије вируса корона у износу од 200.000 КМ, те за помоћ хотелима и мотелима погођеним потпуном обуставом рада за вријеме ванредне ситуације у износу од 300.000 КМ.

Међутим, намеће се питање, гдје ће отићи остатак тог новца? Ако саберемо 200.000 и 300.000 добијамо џифру од 500.000 КМ и то је оно што иде за санирање штете проузроковане вирусом Корона. Дакле, за санирање те штете (која је била повод за ово кредитно задужење) иде „само“ 500.000, а шта ћемо са осталих 2.500.000 КМ?

Можда Град планира да купи још коју телевизију за који милион, јер ОСМ једноставно не може да испрати и сними сва путовања градског руководства широм свијета. Од Источног до Токија, од Токија до Милвокија… Јер је то, према ријечима градоначелника, веома битно за наше грађане.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић, који је у улози госта присуствовао сједници Скупштине града, каже да није добро да се град Источно Сарајево по други пут у једном мандату задужује и да се лицитира са процентом задужености.

„Не бих имао ништа против да је неко предложио да са 3.000.000 КМ финансира регионалну депонију, јер је то проблем свих нас“, истакао Ћосић који сматра да је ово политичка одлука да се подигне кредит четири мјесеца прије локалних избора.

Чињеница која је невјероватна (па чак и комична) јесте то што ће чак 100.000 КМ отићи за спољно уређење око зграде градске управе Источно Сарајево. Толико о корони, хотелима, мотелима и санирању посљедица.

Од свега тога, Паљани ће добити 40.000 КМ за скицу пројекта фискултурне сале Основне школе „Пале“.

Јасна нам је свачија мука:
1. Мука Љубише Ћосића (који је кандидат за градоначелника Источног Сарајева) схвата да ће се наћи у ситуацији Бошка Југовића (наслијеђени туђи дугови и враћање кредита узетих на крају туђих мандата, спашавање јавних предузећа, крпљење туђих рупа, надокнађивање туђег тридесетогодишњег нерада…).

2. Мука Ненада Вуковића – не зна шта ће с толиким парама на крају мандата, ал за нацрт школске фискултурне сале на Палама симболично даје неку „сићу“ – то је иста она сала у којој је почео као наставник физичког (обновио би је скроз, али се боји да га не врате у њу).

3. Народна мука – шта да „ви“ причам, све знате.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

3 × 5 =