Kiša zadala probleme širom BiH, poplavljeni podrumi i stanovi

0
572
Obilna kiša koja je tokom noći i jutra zahvatila istočnu Hercegovinu prouzrokovala je nestanak struje u nekim trbinjskim selima, a poplavljene su i podrumske prostorije i prizemni stanovi u Trebinju i Bileći.

U „Elektro-Hercegovini“ kažu da su od 2.00 časa bez struje ostala sva sela koja se snabdijevaju sa dalekovoda „Lastva – Ljubomir“, a ekipe ovog preduzeća su na terenu i očekuje se da će kvar biti otklonjen tokom dana.

U gradskom operativnom centru navode da nije bilo prijavljenih šteta, ali da je zbog velike količine padavina ispumpavana voda u jednom objektu u Hrupjelima, dok su trebinjski vatrogasci uklanjali oboreno stablo kod Geljevog mosta.

Najviše padavina zabilježeno je u Bileći, 121 litar kiše po metru kvadratnom.

U operativnom centru Bileće Srni je potvrđeno da je jutros voda ispumpavana iz nekoliko prizemnih stanova, da uklanjaju granje koja je protekle noći oborio olujni vjetar, te da nema većih šteta.

U Trebinju je tokom noći palo 38 litara kiše po metru kvadratnom.

Za protekla 24 časa u Gacku je palo 29, a u Nevesinju 19 litara kiše po metru kvadratnom.

Svi putni pravci koje održava preduzeće „Hercegovinaputevi“ su prohodni.

Jaka kiša i vjetar sinoć su zadesili i općinu Maglaj, gdje je u mjestu Osova na krov Osnovne škole palo stablo.

“Vatrogasci su uklonili stablo izvršili privremeno pokrivanje na školskoj zgradi“, navedeno je u izvještaju Federalne uprave civilne zaštite.

Na gradskom mostu u Maglaju odobreni su nosači ulične svjetiljke, koje su vatrogasci uklonili, kao i stablo koje je palo na put u blizini Doma kulture.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice u Tešnju ispumpali su vodu iz fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Huso Hodžić“, gdje je došlo do poplave uslijed velikog nevremena praćenog kišom i vjetrom.

U Livnu, Tomislavgradu i Drvaru došlo je do ispadanja iz napona dalekovoda, a popravka je u toku.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here