Катић: Срамна одлука ОЦ “Јахорина” о укидању бесплатних ски пасова за дјецу

0
814

Саопштење Јована Катића, начелникa општине Источно Ново Сарајево, преносимо у цјелости.

“Руководство Oлимпијског центра “Јахорина” опет је показало и финално доказало како, зарад личних интереса појединаца и искључиво профита, не преза ни од чега.

Цијенама ски пасова за одрасле, висином накнаде за паркинг, те цијенама у објектима услужне дјелатности јасно је, већ извјесно вријеме, да локалном становништву које је уз Јахорину расло, прве скијашке потезе на истој научило и стварало најљепше успомене – нема мјеста и није пожељно као гост.

Иако би нормално и морално било да локално становништво користи услуге по нижим цијенама, руководство Олимпијског центра одлучило је да становнике наших локалних заједница изопшти и јасно им стави до знања да нису пожељни, осим ако нису спремни издвојити огромне износе новца да би само један дан провели на нашој локалној планини, који за једну породицу неријетко износе колико и плата већине становништва.

Међутим, на томе се нису зауставили, те су синоћ СМС поруком, а јутрос и званично Обавјештењем о раскиду уговора број 1417-О11/21, саопштили како, од данас, дјеца општине Источно Ново Сарајево нису добродошла на Јахорину, те да немају право на скијање, што је уговорено у претходном периоду.

Људи којима је главни интерес профит, они који нису са наших простора и свјесно и намјерно отуђују и отимају Јахорину од њеног народа, они који политичке борбе воде преко дјеце, су они који с креирали ситуацију да је Јахорина већини нашег народа постала недосањани сан, мјесто на којем су некада стварали најљепше успомене, а сада не могу приуштити ни шетњу, јер и за њу морају платити 15КМ паркинга.

Реакција ОЦ “Јахорина“ очигледно је непрофесионална и нерационална реакција на једногласну одлуку Скупштине општине Пале о активнијем учествовању и управљању планином која је већински на њиховој територији, те провођењу свеобухватних анализа прије поступка „цијепања“ парцела и повећања стамбено-пословних простора. У свему овоме видимо да појединци којима је Јахорина искључиво извор профита, којима ни природа ни људи нису приоритет, скандалозним одлукама показују своју некомпетентност и нестручност.

Неопходно је истаћи и подвући – Јахорина не припада Олимпијском центру „Јахорина“, него народу нашег града, за чије интересе смо дужни борити се и залагати као општинскa управa. Сходно томе, у најкраћем року очекујемо да се руководство ОЦ „Јахорина“ изјасни о свом срамном поступку и објасни јавности због чега су дјеца и грађани наше општине изопштени и зашто им је одузета могућност скијања.”

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here