Kабинет предсједнице подржао пројекат о едукацији дјеце о безбједности у саобраћају

0
498
Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Бањалуци са министром саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђем Поповићем, министром унутрашњих послова Драганом Лукачом и в.д. директора Агенције за безбједност саобраћаја Новицом Крунићем.

На састанку је разговарано о потреби унапређења информисаности и едукације дјеце и омладине о безбједности у саобраћају, саопштено је из Кабинета предсједнице.

С тим у вези, Кабинет предсједнице Републике подржао је пројекат “Унапређење саобраћајног образовања и васпитања дјеце свих узраста у Републици Српској”, који под покровитељством предсједнице Републике реализује Агенција за безбједност саобраћаја.

Саговорници су упознали предсједницу Цвијановић о циљевима пројекта који обухвата упознавање са саобраћајним правилима малишана прешколског узраста и дјеце у основним и средњим школама.

Предсједница Српске је истакла да снажно подржава реализацију овог, али и других сличних пројеката посебно важних за најмлађу популацију становништва и њихову безбједност.

Пројекат предвиђа и едукацију учитеља, наставника и родитеља о безбједном учешћу у саобраћају, као и израду саобраћајних полигона у оквиру саобраћајних секција, наведено је у саопштењу.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here