Југовић: Од идуће седмице реконструкција пута Пале – Јахорина

0
328

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је данас са министром саобраћаја и веза Републике Српске Недељком Ћорићем разговарао о свим проблемима који се односе на путну инфраструктуру на подручју ове локалне заједнице, те да има обећање да ће ускоро кренути рехабилитација пута Пале-Јахорина.

“На састанку је посебан осврт био на Јахорину и Олимпијски центар, гдје заједнички са надлежним министарством у наредном периоду треба да ријешимо путну инфраструктуру”, изјавио је Југовић новинарима након састанка са Ћорићем.

Он је навео да је са Ћорићем разговарао и о реконструкцији пута Пале-Подграб са акцентом на дионицу од Врхпраче према Јахорини, затим реконструкцији пута Пале-Јахорина, која би требала почети идуће седмице.

Југовић је нагласио да је једна од главних тема данашњег разговора изградња гондоле на релацији Пале-Јахорина, односно “Фамос” – Равна планина – Јахорина.

“Током радне посјете Равној планини видјели смо у којој се фази налази тај пројекат, с обзиром да имамо потписан уговор за израду пројектног рјешења у одабиру најбоље трасе. Подразумијева се да ћемо у томе имати пуну помоћ Путева Републике Српске и надлежног министарства локалној путној инфраструктури”, истакао је Југовић.

Kада је ријеч о изградњи кружног тока код тржног центра “Бартула”, Југовић је навео да би она требала почети идуће године.

Југовић је са Ћорићем након састанка посјетио мјесто изградње кружног тока на магистралном путу у близини Основне школе “Пале”, те Ски-центар “Равна планина”.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

twenty − 7 =