Југовић: Очекујемо да ће нови парк бити завршен до Видовдана

0
635

У прошлој години започети су важни инфраструктурни пројекти у Палама, а обезбијеђена су средства за њихов наставак и завршетак у текућој години, рекао је Бошко Југовић, начелник општине Пале, гостујући у Новогодишњем програму који је емитован на порталу “Филтер”.

“Важно је рећи да су средства за музеј, парк и Топлану обезбијеђена. То су кредитна средства у износу од 3.000.000 KМ и налазе се на посебном рачуну, а намијењена су искључиво за те пројекте. Убијеђен сам да ћемо до Видовдана имати завршен парк”, рекао је Југовић.

Он је подсјетио да је изградња новог дијела вртића „Бубамара“ у завршној фази, те да је Општина ове радове финансирала са 600.000 KМ, Влада РС издвојила је 200.000 KМ за приступни пут, док је из Кабинета предсједнице Српске издвојено 50 000 KМ за опремање вртића.

“Пале имају јасан програм подршке пронаталитетној политици. Једнократна новчана помоћ исплаћује се за рођење сваког дјетета. За прво 100,00 KМ, друго 250,00, а за треће и свако наредно 500,00 KМ. Имамо и добру сарадњу са Удружењем `4+`, а свакој породици која има четворо и више дјеце, а која испуњава одређене услове, дајемо мјесечну накнаду од 120,00 KМ. Жеља нам је да се у Палама рађају што више дјеце и то се у задњем периоду заиста и дешава”, рекао је Југовић.

Начелник општине Пале говорио је и о опредјељењу да се додатно улаже у развој туризма у овој општини.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here