Југовић: Неће бити пооштравања мјера на територији општине Пале

0
601

Према тренутним показатељима, епидемиолошка ситуација на територији општине Пале у стабилној је фази, дневно буду евидентирана три до пет случајева вируса корона, али исто толико и опорављених, тако да немамо намјеру пооштравати препоручене мјере заштите, рекао је за „Паљанске новости“ командант Штаба за ванредне ситуације општине Пале Бошко Југовић.

Он је додао да се бројно стање заражених не мијења значајно, али да се грађани не смију опуштати, јер увијек постоји ризик од повећања и ширења вируса у друштву.

„Ми у овоме тренутку немамо намјеру пооштравати препоручене мјере, осим што ћемо константно апеловати да се ограничавају окупљања, јер се вирус шири на таквим скуповима. Потребно је избјегавати затворене просторе, што више боравити на отвореном простору, провјетравати просторије, држати социјалну дистанцу и  максимално користити заштитну маску, јер само на тај начин можемо успјети одржавати епидемиолошку ситуацију на нивоу“, истакао је Југовић.

Он је додао и да је задовољан понашањем и одговорношћу грађана Пала, који су показали да су свјесни опасности и понашају се у складу са тиме.

„Важно је апеловати на грађане да наставе поштивати мјере заштите, а ми из Штаба наставићемо да пратимо епидемиолошку ситуацију и дјеловати у складу са тиме“, навео је Југовић.

У Палама је до сада укупно евидентирано 81 случај вируса корона, 50 лица се опоравило, а тренутно је овим вирусом заражена укупно 31 особа.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here