Југовић: Наставак улагања у наредној години

0
1037

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да ову локалну заједницу током идуће године очекује наставак улагања и реализација капиталних пројеката, усмјерених на обезбјеђивање бољих услова за живот свих становника.
“Буџет општине Пале је 16.600.000 КМ, а више од пет милиона КМ одвојиће се за инвестиције. Имаћемо и средства која ће бити од Владе Републике Српске за изградњу зграде Факултета физичког васпитања и спорта, Полицијске управе Источно Сарајево, изградњу Улице српских ратника, водовод на Брезовицама”, навео је Југовић на новогодишњем пријему.

Он је истакао да ће наредну годину обиљежити и наставак измјештања топлане, односно завршетак топловода гдје ће се садашња локација повезати са будућом и створити услови за изградњу најсавременијег објекта који ће бити у складу са еколошким нормама.

Југовић је нагласио да се, “захваљујући новом руководству града Источно Сарајево, које има посебан сензибилитет према општинама, ослањају једни на друге приликом реализације пројеката”.

Према његовим ријечима, локална заједница је задовољна прошлом, али и овом годином упркос вирусу корона који је пореметио финансијске услове.

“Успјели смо да завршимо многе инфраструктурне пројекте које смо планирали када је у питању путна инфраструктура, канализациона мрежа, изградили савремени мултифункционални парк код Основне школе Пале. Реализацијом буџета улагали смо у пронаталитетне политику, у спорт, помоћ школским институцијама, борачкој организацији, невладиним организацијама“, рекао је Југовић.

Југовић је напоменуо да предстоји обиљежавање 30 година постојања Републике Српске и да ће сходно томе Пале имати посебну обавезу да на разне свечане начине обиљежи све битне догађаје.

Предсједник Скупштине општине Пале Дамјан Шкипина рекао је да су данас окупили како би обиљежили протеклу годину, коју је оцијенио успјешном, без обзира на проблеме које су имали.

“Ове године донесено је низ битних одлука везаних за одређене пројекте, на шта смо поносни. Наредне године нас очекује наставак изградње Музеја Републике Српске, реконструкција пута Пале-Јахорина и много других инфраструктурних објеката који ће бити финансирани од Владе Српске“, навео је Шкипина.

Он је додао да општина Пале има обећање од министра саобраћаја и веза Републике Српске Недељка Ћорића да ће доћи и до реконструкције саобраћајнице Пале-Прача.

Шкипина наглашава да ће наредна година бити инвестициона и развојна, те пожелио свим становницима општине Пале, Републике Српске срећне и успјешне предстојеће празнике.

Народни посланик Наташа Кулашинац истиче да су на новогодишњем пријему код Југовића чули шта је све то општина Пале урадила и шта ће урадити у наредној години, те да су све инвестиције импресивне.

Она је рекла да Пале постају лијепо мјесто за живот, те оцијенила да ће све што ће бити изграђено у наредној години сигурно побољшати услове живота, студентски стандард и услове за рад ученика.

Начелник општине Пале организовао је пријем за представнике политичког, јавног и привредног живота локалне заједнице и општина у саставу града Источно Сарајево.

 

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here