Југовић и Ласица се уписали у књигу жалости

0
623

Званичници општине Пале уписали су се у Књигу жалости, која је отворена поводом смрти првог предсједника Народне скупштине Републике Српске Момчила Крајишника.

Начелник општине Пале Бошко Југовић уписао је у Књигу жалости да ће Крајишник остати упамћен као један од стваралаца Републике Српске и човјек који је дао немјерљив допринос очувању државе и српског народа на овим просторима.

У књигу жалости која је, у сарадњи Асоцијације „Ствараоци Републике Српске“ и општине Пале отворена јутрос у галеријском простору Културног центра, уписао се и предсједник Скупштине општине Пале Синиша Ласица.

Ласица је написао да му је била велика част што је познавао човјека попут Момчила Крајишника и имао прилику да са њим активно сарађује.

У књигу жалости која ће бити отворена сутра и наредне седмице сваког радног дана, грађани могу да се упишу од 8. до 15.00 часова.

Први предсједник Народне скупштине Републике Српске Момчило Крајишник /76/ биће сахрањен данас на гробљу Прибањ код Пала.

Сахрана ће се обавити у 14.00 часова.

Комеморација поводом смрти Крајишника одржана је јуче у Културном центру Бански двор у Бањалуци.

Крајишник је преминуо уторак, 15. септембра, од посљедица заразе вирусом корона на Клиници интензивне медицине за нехируршке гране Универзитетског клиничког центра у Бањалуци, гдје је хоспитализован 30. августа.

Крајишник је рођен 20. јануара 1945. године у Сарајеву.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here