Југовић – Говедарица: Правобранилаштво Српске подржава инвестиционе пројекте општине Пале

0
45

На данашњем састанку начелника општине Пале Бошка Југовића и правобраниоца Републике Српске Милимира Говедарице закључено је да ће ова републичка институција увијек подржавати рјешавање имовинско-правних односа на територији општине, у циљу рјешавања великих инвестиционих пројеката.

Правобранилац Српске Милимир Говедарица истакао је да се овај закључак првенствено односи на Олимпијски центар и друга озбиљна индустријска предузећа на овоме простору.

„Базирали смо се на унапређење побољшања рада комисија, како бисмо што прије ријешили имовинско-правне односе кроз процесе излагања, првенствено на Јахорини, али и на рубним подручјима према ФБиХ, што је веома битно за овај крај и цијелу Српску. У том погледу, настављамо конструктивну сарадњу коју имамо са општином Пале, као и са оосталим општинама овога региона“, истакао је Говедарица.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је су Пале на путу ка томе да постану респектабилан туристички центар, те да због тога морају бити отклоњене сви недостаци постојећих активности на територији ове општине.

„Желимо да видимо како да унаприједимо сарадњу са Правобранилаштвом, јер оно што одлучи општина Пале Правобланилаштво би требало да потврди. То се односи и на републичку имовину, али и на одређене територије на којима се преплиће власништво РС и општине, Шумарства и општине и слично. Општина Пале је површински велика, ради се о готово 500 квадратних километара, и веома је значајна за читаву Сарајевско-романијску регију због својих рубних подручја према општинама Источни Стари Град и Горажде, а у своме саставу посједује и Јахорину“, навео је начелник Југовић.

Он је нагласио да, када говоримо о Јахорини, капацитети стамбених јединица и хотелских садржаја биће усмјерени према Палама јер ће, према његовим ријечима, Јахорина достићи максимум своје градње, због чега ће бити неопходно да туристички садржаји буду пренесени на Пале.

„Ту сигурно можемо говорити о Градској пијаци, Гондоли, изградњи нових хотела, као и свега што ће допринијети да се општина Пале развија и оствари бенефите од Јахорине, како бисмо постали респектабилан туристички центар“, закључио је Југовић.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

14 + one =