Југовић: Додатно ћемо субвенционисати рад приватних вртића да заштитимо буџете родитеља

0
268

Начелник општине Пале Бошко Југовић донио је одлуку да ова локална заједница додатно субвенционише рад приватних вртића и на тај начин изађе у сусрет и вртићима и родитељима чији малишани ту бораве.

Југовић је ову одлуку донио након данашњег састанка са директорима приватних вртића на подручју општине Пале са којима је разговарао о њиховој намјери да повећају цијене услуга које пружају.

„Разумијемо власнике вртића који се суочавају са одређеним проблемима усљед промјенљивих околности на тржишту, али још више имамо разумијевања према родитељима наших најмлађих суграђана и стога идемо и смјеру да им дамо подршку и да ово најављено поскупљење не утиче на њихове кућне буџете“, истакао је Југовић у изјави за Срну.

Он је нагласио да на овај начин општина Пале не показује само бригу, већ и одговорност, те прати политике републичких институција које кроз повећање плата и пензија, новчану помоћ одређеним циљним групама и различите мјере подршке грађанима настоје да амортизују трошкове који су настали као посљедица глобалних дешавања.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here