Југовић – Ћутук: Наставак успјешне сарадње двије сусједне општине

0
450

Сарадња између сусједних општина Пале и Пале/Прача ФБиХ биће настављена успјешно и огледаће се у областима путне инфраструктуре, туризма, привреде и пољопривреде, као и осталих заједничких области ових општина, закључено је на данашњем састанку начелника ових локалних заједница Бошка Југовића и Алмина Ћутука.

Начелник Југовић честитао је новоизабраном начелнику федералне општине Пале/Прача на постигнутим изборним резултатима, те изразио наду да ће убудуће заједнички радити на унапређењу својих локалних заједница.

„Дефинисали смо који су то циљеви, теме и гдје можемо заједнички наступити када су у питању и приступни фондови и аплицирање према одређеним фондовима, биће много тога заједничког, али вријеме ће да покаже које су то посебне циљне групе и гдје можемо ићи заједно и заједнички наступати“, додао је начелник Југовић.

Предсједник Скупштине општине Пале Дамјан Шкипина изразио је наду да ће у скорије вријеме бити започети конкретни заједнички пројекти.

„Начелници су већ рекли које су то области у којима ћемо сарађивати, а то су, прије свега, путна комуникација и инфраструктура, однос према повратничким породицама, те привреда и туризам. Мандати су пред нама тако да се надам да ћемо успјешно сарађивати и спровести конкретне пројекте у скорије вријеме“, истакао је Шкипина.

Начелник општине Пале/Прача ФБиХ Алмин Ћутук изразио је задовољство што је његова прва радна посјета као начелника започела баш у комшијској општини, те изразио наду да ће сарадња бити успјешна у свим заједничким областима дјеловања.

„Имаћемо сарадњу везано за повратнике и Српске и Федерације, а ријешићемо и инфраструктурна и остала питања како би се повратници могли вратити у своје матичне општине.  Такође,  ту је и тунел који се ради између наших општина, а који ће отворити нашу општину према Горажду и осталим дијеловима државе“, додаo је Ћутук.

На данашњем састанку начелника Југовића и Ћутука договорено је и да пољопривредници из федералне општине Пале/Прача своје домаће производе понуде на тржишту општине Пале, односно на Градској пијаци, те да ће, након вируса корона, сарадња бити настављена на многим међуентитетским пројектима.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here