Југовић: Циљ је спријечити ширење вируса у студентском центру и вртићу

0
816

Kомандант Штаба за ванредне ситуације општине Пале Бошко Југовић рекао је данас да на подручју те локалне заједнице имају повећан број заражених лица која имају лакшу клиничку слику, те да је теже контролисати развој ситуације, односно преношење вируса.

Он је након сједнице Штаба за ванредне ситуације апеловао на грађане да се придржавају прописаних мјера због повећаног броја заражених лица, подсјећајући да студентски домови раде пуним капацитетом, да је један студент позитиван на вирус корона, те да има заражених у државним институцијама.

– На одређен начин смо у обавези да сачувамо кадар у тим институцијама, а прије свега здравствени сектор – рекао је Југовић.

Он је навео да Управа Студентског центра „Пале“ улаже максималне напоре да исконтролише тренутну ситуацију, али да је тешко исконтролисати студенте ван студентских домова јер су активни на различитим локацијама, уз велики број друштвених контаката.

– Морамо повести рачуна да спријечимо ширење вируса у студентском центру и обданишту, тако да ћемо дати све од себе да то и реализујемо – рекао је Југовић.

Југовић, који је и начелник општине Пале, апеловао је на родитеље чија дјеца похађају вртић „Бубамара“, а који су у могућности, да у наредним данима док се ситуација не стабилизује дјецу задрже кући, због безбједности и превенције.

– Немамо проблем у вртићу, али је лакше радити са мањим групама и због поштивања социјалне дистанце и растојања, тако да би било пожељно да у наредном периоду смањимо број дјеце – поручио је Југовић.

Он је додао да је сједница Штаба за ванредне ситуације заказана како би анимирали свијест грађана коју су већ показали одговорност у првом таласу вируса.

– Ограничени смо бројем тестирања, као и техничком могућношћу јер општина Пале није једина у Републици Српској чије узорке тестирају у Бањалуци, тако да је неопходна одређена доза одговорности грађана која ће помоћи превазилажењу ситуације – појаснио је Југовић и додао да ће Штаб за ванредне ситуације предузети одређене мјере како би се у државним институцијама у локалној заједници спријечило ширење вируса.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here