Још пет тестираних контаката негативни, у кућној изолацији 58 лица

0
133

На подручју општине Пале нема новозаражених вирусом корона, а резултати тестирања пет лица, која су била у контакту са особама из Пала код којих је тестом потврђено присуство овог вируса, показали су да су сви негативни на Ковид-19, саопштено је из Штаба за ванредне ситуације општине Пале.

У саопштењу се наводи да надлежне службе Дома здравља Пале над свим лицима којима је изречена мјера кућне изолације, а тренутно их је 58, што је мање него јуче, проводе све прописане процедуре здравственог надзора, редовно пратећи да ли особе под надзором евентуално препознају симптоме који би упућивали на респираторну инфекцију или манифестовали клиничку слику која би указивала на могућност присуства вируса корона.

Епидемиолошка служба Института за заштиту здравља Републике Српске и Дом здравља Пале, на основу прописаних критеријума који одређују број и редослијед тестирања лица која су на листи контаката позитивних на вирус корона, настављају даљу процедуру, тако да ће данас и сутра бити тестирано и преосталих дванаест особа са утврђене листе контаката.

Резултати њиховог тестирања биће познати средином седмице, о чему ће јавност благовремено информисати Штаб за ванредне ситуације општине Пале и овдашњи Дом здравља.

Из општинског Штаба за ванредне ситуације на крају апелују на грађане да се придржавају свих донесених наредби овог и Републичког штаба за ванредне ситуације и највише времена проводе у својима становима и кућама, јер тако дају најбољи допринос заштити јавног здравља.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

2 × 3 =