Још 73 особе заражене короном у Српској, 5 из Пала

0
533
У посљедња 24 часа вирус корона потврђен је код 73 особе у Републици Српској, а пријављена су два смртна случаја, саопштено је из Инстутута за јавно здравство РС.

Преминули су мушкарац и жена старије животне доби из Градишке и Добоја.

Што се тиче новозаражених, 37 је мушких и 36 женских особа, од којих је 11 млађе, 50 средње и 12 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, по осам особа је из Добоја и Модриче, седам из Теслића, по пет из Пала и Рогатице, четири из Гацка, три из Бијељине, по двије из Бањалуке, Зворника, Градишке, Источне Илиџе, Приједора, Лакташа, Шамца, Братунца, Челинца, Мркоњић Града, Шипова, Билеће и Станара и по једна из Дервенте, Котор Вароша, Вукосавља, Требиња, Сокоца, Новог Горажда и Источног Старог Града.

У Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Унивезитетској болници у Фочи и Болници Св. Врачеви у Бијељини је за 24 часа извршено тестирање 302 лабораторијска узорака.

До сада је у Републици Српској потврђено 7.330 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 247 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 4.294 особа, тестиране су укупно 64.202 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 228, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 64, а у општим болницама 164.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.174 особа, а надзор је завршен код 51.448 особа.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here