Јелена Арнаутовић најбољи спортиста Источног Сарајева за 2019. годину

0
612

Џудисткиња Јелена Арнаутовић, чланица Џудо клуба „Романија“ Пале, изабрана је данас за најбољег спортисту града Источног Сарајева за 2019. годину.

Арнаутовићева је прошле године освојила златну медаљу на сениорском првенству Балкана, два пета мјеста на европским куповима, златну медаљу на првенству Републике Српске, сребрну на првенству БиХ за сениоре, а заузела је и 28. мјесто на европској џидо листи за 2019. годину.

Захваливши се на признању, Арнаутовићева је рекла новинарима да је тренутна епидемиолошка ситуација негативно утицала на њене тренинге, али да ће у наредном периоду учинити све како би остварила још боље резултате у будућности.

За најбољи спортски клуб у Источном Сарајеву изабран је Џудо клуб „Фамос“ из Источне Илиџе, чији су такмичари током прошле године на званичним првенствима Републике Српске освојили 17 златних и по 18 сребрних и бронзаних медаља.

На званичним првенствима БиХ, такмичари овог клуба освојили су 12 златних, 11 сребрних и 13 бронзаних медаља, док су са европских такмичења донијели пет медаља и једно пето мјесто.

Савјет за спорт града Источно Сарајево, на основу приједлога који су стигли из шест градских општина, за најуспјешнијег тренера изабрао је Љубишу Мајдова из Џудо клуба „Рандори“ Источно Ново Сарајево.

Мајдов је прошле године изабран и за најбољег спортског тренера Републике Српске у избору „Гласа Српске“.

За најуспјешнијег спортског радника проглашен је оснивач и тенер Џиу џицу клуба „Јахорина“ Пале Дејан Јеркић, чији је клуб од оснивања 2016. године постао један од три најмасовнија и најуспјешнија клуба у Републици Српској, освојивши, само, прошле године 160 медаља.

Јеркић рекао да је ово признање велика част за клуб, за чије успјехе су, осим спортиста, заслужни тренери и управа.

Удружење за дјецу и омладину са посебним потребама „Сунце“ са Пала и ове године је избарано за најуспјешније у Источном Сарајеву.

У категорији најуспјешнијег спортисте лица са посебама жири је наградио Сњежану Џиду из Удружења за помоћ лицима са посебним потребама „Подршка“ Соколац и Милу Елез чланицу „Сунца“ са Пала.

Предсједник Скупштине града Мирослав Лучић рекао је да је циљ данашње свечаности да се изрази захвалност и пружи подршка спортистима и клубовима из Источног Сарајева, који су најбољи представници и промотери овог града.

„И поред ситуације изазване вирусом корона, која се утицала и на спорт, видимо да они вриједно раде и заједно са нама се надају да ће актуелна ситуација ускоро проћи, како би били спремни за нова такмичења и успјехе“, навео је Лучић.

Он је изразио увјерење да ће сарадња Градске управе и спортиста бити настављена и у будућности, те да ће настојати да што више финансијских средстава буде издвојено за побољшање спортске инфраструктуре, као и за рад клубова.

Због актуелне епидемиолошке ситуације, манифестацији су присуствовали само изабрани спортисти, тренери и представници најуспјешнијег спортског колектива.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here