Јавни позив за додјелу пластеника

0
171

Удружење за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама „Сунце“, у партнерству са општином Пале, расписало је јавни позив за додјелу осам пластеника.
Пројекат „Пластеник“ се имплементира у оквиру Регионалног програма локалне демократије на западном Балкану који финансира ЕУ, а спроводи Развојни програм УН /УНДП/.

Предсједник Удружења „Сунце“ са Пала Миленко Вујиновић изјавио је Срни да је циљ пројекта санирање посљедица изазваних пандемијом ковид 19.

„Становници општине Пале који су заинтересовани за пластеничку производњу могу да се пријаве за додјелу пластеника, а предност ће имати чланови који у свом домаћинству имају особе са инвалидитетом, породице које су због пандемије остале без посла и прихода, вишечлане породице, као и особе које припадају социјално угроженим категоријама општине“, навео је Вујиновић.

Он додаје да ће сви услови бити узети у разматрање подједнако.

Према његовим ријечима, да би пријава била узета у разматрање, потребно је доставити копију личне карте кандидата, кућну листу са примањима по члану домаћинства, увјерење за лица која су остала без сталног запослења усљед појаве епидемије вируса корона, извод са Бироа за запошљавање о незапослености пунољетних чланова породице, потврда из Центра за социјални рад Пале, уколико је лице корисник социјалне помоћи.

Такође, потребна је и потврда о власништву или закупу земљишта, изјава кандидата да у протеклих седам година ни по којем основу није добио пластеник било од владиних институција или невладининих организација, те документ који потврђује да у домаћинству живи особа са инвалидитетом.

Пријаве се врше у просторијама Удружења за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама „Сунце“, Улица Милутина Миланковића 6, Пале.

Пријаве се достављају у затвореној коверти са именом и презименом, тачном адресом и бројем телефона кандидата и назнаком „Не отварати – пројекат ‘Пластеник“.

Јавни позив биће отворен до 29. септембра, а ранг листа ће бити објављена на „Фејсбук“ страници Удружења.

За остале информације може се контактирати Удружење за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама „Сунце“ на телефон 057/224- 856 или на мејл udruzenje.sunce.pale@gmail.com.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

15 + nineteen =