Јако Источно Сарајево – јака Република Српска

0
549

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је након разговора са руководством општине Источно Ново Сарајево и обиласка објеката новог позоришта, спортске дворане и Трга Србије, чија је изградња при крају, да је интерес Републике Српске јако Источно Сарајево и јака Српска.

„Могу да видим успјешну реализацију свих капиталних пројеката које смо заједно осмишљавали, локална заједница и Влада Републике Српске, и ово све што се гради, надограђује и израђује ствари су које су уткане у политичку платформу која је почела са реализацијом још давне 1998. године, са тадашњом Владом Милорада Додика, уз опредјељење да је ово стратешки простор Републике Српске и да овај простор морамо попунити свим садржајима“, истакла је Цвијановићева.

Она је навела да се овај простор гради за добробит људи који живе на овом простору, не само као награда за истрајност и све оно што су прошли, него и због тога што су важни за Републику Српску.

„Због тога што су и људи и овај простор важни за Републику Српску истрајавамо на томе да се на овај начин изгради овај простор“, рекла је Цвијановићева и захвалила начелнику општине Источно Ново Сарајево Људиши Ћосићу и његовом тиму што су били на услузи Влади Српске.

Она је додала да Влада не може сама осмишљавати планове за локалне заједнице уколико нема активности које долазе са локала.

„Ми смо то овдје увијек имали и стога захвалност начелнику који је показивао упорност да треба да се реализују одређени пројекти и наравно да смо излазили у сусрет томе и Зоран Тегелтија док је био министар финансија и ја као предсједник Владе и предсједник Додик док је био и предсједник Републике и предсједник Владе“, нагласила је Цвијановићева.

Она је додала да настављају и даље да раде као један тим и да се при томе не прави разлика ко је на којој функцији, да ли је ријеч о локалном, републичком или пак нивоу БиХ.

Цвијановићева је истакла да се ради заједно и тимски, те да се жели постићи тимски, заједнички резултат.

„Нама је у интересу развијена и јака Република Српска, а у оквиру такве развијене и јаке Републике Српске свака наша локална заједница мора да буде развијена“, рекла је Цвијановићева.

Она је додала да је задовољна што постоје одговорни људи у овој локалној заједници који су знали да делегирају одређене пројекте, знали да их бране и да укажу на потребе својих грађана, показујући одговорност према тим људима, којима су се одужили на тај начин.

„Вјерујем да ћемо и у наредном периоду наставити да радимо заједно као одговорна локална власт и одговорна републичка власт све у интересу развоја“, истакла је Цвијановићева.

Цвијановићева је након обиласка позоришта, Трга Републике Србије и спортске дворане истакла да је ријеч о капиталним пројектима.

„Позориште ће сигурно изгледати толико добро да и ми сами нећемо вјеровати да је то тако, дворана која је сигурно у врху по квалитету, по изгледу и садржајима који ће овдје бити у Републици Српској, али вјерујем и шире и наравно трг који је отворио овај град, нова болница коју смо изградили и сви остали капацитети који се овдје граде, реконструкције школа, вртића… Наравно да ћемо поново градити заједно још један вртић јер је то потребно нашим родитељима овдје“, најавила је Цвијановићева.

Предсједник Републике Српске је изразила задовољство што је у оквиру Недјеље дјетета могла да интервенише из свог буџета и да као резултат те интервенције биће изграђен и опремљен вртић у Петрову, те да ће додати неопходна средства за вртић на Палама, као и да је тим средствима обезбијеђен инкубатор за Болницу „Србија“ у Источном Сарајеву.

„Задовољство је радити са Љубишом Ћосићем, задовољство ће бити наставити радити и радити са свим нашим људима који су окупљени овдје око идеје јаког Источног Сарајева, јаке Републике Српске“, поручила је Цвијановићева.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here