Јахорина – велики инвестициони простор

0
641

 Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас на Јахорини да је ова олимпијска планина велики инвестициони простор у који улажу приватни инвеститори, али и Влада Републике Српске, са становишта подршке изградњи вертикалних и хоризонталних комуникација.
„Овдје на Јахорини ускоро почиње комплетна реконструкција магистралног пута од Пала до планине и то ће учинити комуникацију далеко бољом“, рекао је Додик новинарима, подсјетивши да је завршен дио од Лукавице према Тријангли.

Учествујући на округлом столу о теми „Како одржати пословање у отежаним условима изазваним вирусом корона“, српски члан Предсједништва је истакао да се све чини да Јахорина, као једна од туристичких понуда Републике Српске, изгледа добро, не само у зимском, већ и у љетном периоду.

Он је честитао свима који су се потрудили да се прошири садржај и понуду туристима на Јахорини, те изразио наду да ће ове године ова планинска љепотица привући велики број туриста који због епидемије вируса корона не могу путовати на неке даље дестинације.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра „Јахорина“ Недељко Елек рекао је да се у овом тренутку на олимпијској планини инвестира више од 250 милиона КМ, што је чини највећим градилиштем у региону.

„За нас је важно да је Влада Републике Српске препознала да овдје мора да се настави инвестициони циклус“, истакао је Елек, те додао да Влада Српске у овом тренутки инвестира у Јахорину 99 милиона КМ.

Према његовим ријечима, ускоро почиње пројекат изградње хотела „Јахорина“ вриједан 120 милиона КМ.

Елек је рекао да је у Олимпијски центар из ЕУ стигла опрема за љетне садржаје, а са њом и инжењери, те захвалио надлежним институцијама у Републици Српској које су све то омогућиле.

Он је рекао да је епидемија вируса корона изазвала велике проблеме у туризму у цијелом свијету, те да тога није била поштеђена ни Јахорина.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here