„Јахорина ултра трејл“ за викенд

0
575

Међународна трка „Јахорина ултра трејл“ биће одржана за викенд, 25. и 26. јула, први пут у организацији Олимпијског центра „Јахорина“.
Такмичари ће ове године моћи да се опробају у четири трке различите дужине – ултра, макси, миди и мини трејл, саопштено је из Олимпијског центра „Јахорина“.

Трке ултра и макси почеће у суботу у 6.00 часова, а миди и мини у 8.00 часова.

– Старт и циљ свих трка је испред хотела „Вучко“, а све руте имају окрепне станице са послужењем, дежурне екипе цивилне заштите, санитет у случају потребе. Безбједност је на првом мјесту и комплетан догађај је прилагођен условима и мјерама с циљем спречавања ширења вируса корона – наведено је у саопштењу.

У саопштењу се додаје да „Јахорина ултра трејл“ карактеришу и волонтери, који несебичним радом и залагањем доприносе да ова трка и задржи епитет најбоље у БиХ.

Пријаве за волонтере су у току на сајту „Јахорина трејл“ ( jahorinatrail.com).

Наградни фонд за најспретније и најбрже ове године је 5.000 КМ, док су се за остале награде побринули спонзори такмичења.

Највећи новитет овогодишњег „Јахорина ултра трејла“ је присуство једног од најпознатијих свјетских тркача Јовице Спајића, који ће присуствовати такмичењу, дружити се са учесницима, одговарати на питања и предавањем представити лично богато трејл искуство.

Из Олимпијског центра „Јахорина“ напомињу да је најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић недавно посјетио Јахорину, том приликом обишао дио стаза овогодишњег „Јахорина ултра трејла“ и увјерио се у њихову атрактивност, чак и трчао, те на тренутак искусио како је то бити тркач на олимпијским стазама.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here