Izvučeni gafovi Vukote Govedarice

0
534

Pokušaj Saveza za promjene da preko medija koji su im bliski, ismiju aktuelnu premijerku Republike Srpske i kandidata za predsjednika Srpske Željku Cvijanović, obio se o glavu SDS-ovom kandidatu za ovu funkciju, Vukoti Govedarici.

Član Glavnog odbora SNSD-a, Srđan Mazalica, izrevoltiran kako SDS ni od čega pravi priču, izvadio je svesku iz arhiva u koju je godinama brižljivo bilježio, kako je rekao, Vukotine gafove. Mazalica je gafove predsjednika SDS-a i njihovog kandidata za predsjednika Srpske objavio na svom tviter profilu.

Tako smo saznali da Govedarica eskrou račun zove eskort račun, da se može obavljati verbalna prepiska, da Dodiku otkucava pješčani sat. Mazalica je otkrio i alanfordovsko lice Vukote Govedarice u izjavi da „kad pobijedi da garantuje da izgubiti neće“.

I tu nije kraj! Govedarica je pozdravljao diplomatske korove, a riječ bulumenta lako je zamijenio volumentom. Umjesto nonsensa govorio je nonsum, što je izazvalo i najviše komentara na tviteru.

Kad smijeh utihne neizostavno se nameće pitanje da li su posrijedi gafovi SDS-ovog predsjedničkog kandidata ili ozbiljni propusti u opštem obrazovanju profesora fizičke kulture, što je Vukota Govedarca formalno po obrazovanju.

U gafove je, nezasuluženo, Mazalica smjestio i Govedaričinu izjavu da bi funkciju člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske trebalo da vrše mnogo iskusniji od njega jer je to veoma odgovorna funkcija. Ova izjava je prije odraz nedovoljnog političkog obrazovanja Vukote Govedarice, koji ni nakon objave kandidature za predsjednika Republike Srpske nije shvatio da upravo on, po Ustavu, trči trku za odgovornije mjesto u BiH nego što je pozicija člana Predsjedništva.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here