Измјене у кориштењу туристичких ваучера

0
792
Влада Републике Српске задужила је Министарство трговине и туризма да припреми измјену Уредбе о условима и начину кориштења туристичких ваучера у угоститељским објектима и да ову уредбу упути на разматрање и усвајање Компензационом фонду и Влади.

Измјене уредбе односиће се на прописани број ноћења потребних за остваривање права на туристички ваучер, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Измјеном уредбе један корисник може да искористи туристички ваучер за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од два ноћења заредом, док два корисника могу искористити туристичке ваучере за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од три ноћења заредом.

На овај начин смањује се прописани број ноћења потребних за остваривање права на додјелу туристичког ваучера, јер је према тренутно прописаним условима потребно реализовати три ноћења на дестинацији за један, односно четири ноћења за два ваучера.

Влада Републике Српске континуирано прати утицај штетних посљедица пандемије вируса корона на привреду Републике Српске и у сталном је контакту са представницима Привредне коморе Републике Српске, Уније удружења послодаваца и удружењем привредника, наведено је у саопштењу.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here