Изградња ауто-пута Сарајево-Београд допринијеће развоју Пала

0
783

Министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић и начелник општине Пале Бошко Југовић истакли су да ће изградња ауто-пута Сарајево-Београд повољно утицати на развој ове општине, туризма и цијеле локалне заједнице.
Митровић је рекао новинарима да је на састанку на Палама једна од основних тема било питање транспорта, то јест, повезивање Пала са Сарајевом, као и Србијом.

„Разговарали смо о повезивању на ауто-пут Београд-Сарајево-Београд, односно о краку који иде Вардишту, што је у овом тренутку изузетно битно за Пале и Олимпијски центар `Јахорина` и за комплетан источни дио Републике Српске, као и повезивање крака који је предвиђен према Горажду“, навео је Митровић.

Он је истакао да ће овим друмским повезивањем свим будућим гостима бити далеко лакше и приступачније посјетити ову локалну заједницу и Јахорину.

Према његовим ријечима, приликом израде пројектне документације биће размотрено са нивоа Министарства комуникација и транспорта у Савјету министара како могу помоћи у повезивању источног дијела Српске са Србијом, односно ауто-путем Сарајево-Београд.

„Тачна траса ауто-пута према Вардишту још није договорена. Мислим да је то нешто што зависи и од Републике Српске и дијела Федерације БиХ, али у овом тренутку ћемо сагледати оно што највише доприноси повезивању Сарајева са Србијом“, рекао је Митровић и додао да по том питању неће бити проблема јер треба урадити пут који ће олакшати транспорт путника и робе.

Југовић је рекао је да је на данашњем састанку разговарано о бенефитима које Пале могу остварити у наредном периоду, када је ријеч о овој путној инфраструктури.

„Гледали смо како да допринесемо развоју Јахорине и на одређени начин Пале ставимо у фокус, посебно када знамо да је у плану изградња гондоле Пале-Јахорина, те да је у непосредној близини Пала и међународни аеродром у Сарајеву“, навео је Југовић.

Он је истакао да ће данашњи састанак са Митровићем резултирати низом сљедећих сусрета који ће бити усмјерени на рјешење саобраћајне и путне инфраструктуре на Палама и Јахорини на најбољи могући начин.

„Позабавићемо се и гасификацијом наше општине све с циљем развијања и отварања Пала према земљама у региону“, нагласио је Југовић.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here