Издате инструкције за рад градских и општинских управа у Српској

0
65
Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске издало је инструкције за рад градских и општинских управа у ситуацији изазваној вирусом корона, према којој се дјеци која се уписују у први разред основног/средњег образовања изводи из матичних књига достављају поштом на адресу родитеља, саопштено је из овог министарства.

Према инструкцијама за рад градских и општинских управа у ситуацији изазваној вирусом корона, комуникација између матичних служби у Републици Српској треба да се одвија непосредно, без укључивања странака.

Како се наводи у инструкцијама, комуникација и размјена информација са другим надлежним органима треба да се одвија службеним путем гдје год је то могуће, без присуства странака, а у хитним случајевима и путем телефона, факса и мејла.

„На интернет страници града/општине треба да се истакне број контакт телефона и мејл адреса матичне службе путем којег странке могу добити потребне информације у вези са уписом новорођене дјеце у матичне књиге“, наводи се у инструкцијама за рад градских и општинских управа у ситуацији изазваној вирусом корона.

У инструкцијама Министарства управе и локалне самоуправе Српске додаје се да се сви поступци, у највећој могућој мјери, рјешавају путем телефонске и електронске комуникације.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

14 − 4 =