Из БиХ у Црну Гору само уз негативан тест

0
691

– Већина активних случајева у Црној Гори је импортована из Србије тако што су неодговорни појединци ушли у земљу преко БиХ, због чега је црногорско Национално координационо тијело донијело одлуку да привремено изузме БиХ са листе земаља из којих се у Црну Гору улази без мјере институционалне изолације, објављено је на Твитер налогу Владе Црне Горе.

Директор Института за јавно здравље Црне Горе Бобан Мугоша рекао је да се испитивање показало као јасно.

– Имамо случајеве који су импортовани путем који иде преко БиХ, из земаља које нису на листи, тако да смо морали реаговати промптно и донијети одлуке које би могле да нам обезбиједе сигуран улазак из БиХ – рекао је Мугоша.

Мугоша је рекао да ће данас бити донесена одлука да сви грађани и странци који долазе из БиХ морају имати ПЦР тест стар максимално 48 часова, који је урађен у акредитованој лабораторији.

– Тиме желимо да спријечимо даље импортације и учинимо све како би Црна Гора задржала добру позицију када је ријеч о овој инфекцији – поручио је Мугоша.

Мјера је на снази док двије земље не договоре процедуре размјене информација о контроли лица која преко БиХ долазе у Црну Гору из трећих земаља.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here