Италијански премијер: Деда Мраз има специјалну дозволу за путовања

0
279
Деда Мраз носи маску и може да путује по свијету захваљујући посебној дозволи, изјавио је италијански премијер Ђузепе Конте, у покушају да ублажи дечји страх да би Деда Мраз такође могао бити закључан ове године.

 

„Деда Мраз ме је увјерио да већ има међународну путну дозволу: може да путује свуда и дијели поклоне свој дјеци свијета“, написао је јуче Конте на Фејсбуку.

Како Гардијан наводи, он је оговорио на писмо очајног петогодишњег Томаза који га је молио да не ограничава „Бабо Натале“, како је Деда Мраз познат у Италији.

Конте је написао: „Потврдио ми је да увијек користи маску и држи прописану дистанцу да заштити себе и све које сретне“.

Затим је предложио дјечаку да испод дрвета стави бочицу са гелом за дезинфекцију руку, заједно с топлим млијеком и кексима.

Италија, прва европска земља погођена корона вирусом почетком ове године, забиљежила је пораст случајева посљедњих недјеља и укупно преко милион обољелих.

Неколико врста ограничења уведено је широм земље и на локалном нивоу, у зависности од здравствене ситуације у различитим регионима.

Али све већи број медицинских радника и политичара тражи строже мере, па чак и друго закључавање цијеле земље.

Без обзира на развој пандемије у наредним недјељама, министар регионалних послова Франческо Боча рекао је данас да ће се Божић прославити само међу ужим члановима породице.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

nine + 13 =