Источно Ново Сарајево: Расписан јавни позив за додјелу неповратних средстава

0
653
Општина Источно Ново Сарајево расписала је јавни позив за додјелу неповратних новчаних средстава за подршку привреди с циљем ублажавања негативних посљедица узрокованих пандемијом вируса корона, а износ расположивих средства износи 120.000 КМ.

Специфични циљеви програма су повратак на исти број отворених привредних субјеката као и прије избијања кризе, утицати на смањење трошкова који су оптеретили привредне субјекте због проглашења пандемије и увођења рестриктивних мјера.

Циљеви су и подржати привредне субјекте у набавци средстава за отпочињање пословања кроз подршку за набавку основних и обртних средстава, затим омогућити наставак и повећање инвестиционе активности или смањити њен пад, те побољшање нарушеног привредног амбијента, наведено је у јавном позиву који је објављен на званичној страници општине Источно Ново Сарајево.

Расподјела неповратних подстицајних средстава односи се на подршку за одржавање ликвидности и набавку опреме, изградњу и адаптацију објеката и друга улагања у основна средства у износу од 70.000 КМ.

За подршку за одржавање ликвидности и набавку обртних средстава за предузетничке дјелатности предвиђено је 50.000 КМ. Појединачни износ помоћи по једном привредном субјекту је у максималном износу до 1.500 КМ.

Јавни позив је отворен до 31. јула до 15.00 часова, а све детаље о неопходној документацији за пријаву заинтересовани могу да пронађу на званичној страници општине Источно Ново Сарајево или се информишу у Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности ове локалне заједнице путем телефона 057/ 340-836.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here