Иницијатива за постављање стационираних радара

0
116

Учесници Форума за безбједност општине Пале истакли су данас да је неопходно постављање стационираних радара на подручју ове локалне заједнице с циљем побољшања безбједности у саобраћају.
Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је новинарима да су на сједници Форума за безбједност донијели низ конкретних закључака у вези са безбједношћу саобраћаја.

„Најважније јесте да буде покренута иницијатива према Министарству унутрашњих послова Републике Српске да буде постављен одређен број стационарних радарских система на проблематичним локацијама на подручју Пала“, истакао је Југовић.

Он је прецизирао да би радари били постављени на локацији Љубогошта-Рогоушићи, код ресторана „Два голуба“ на улазу у Пале и на магистралном путу код Основне школе „Пале“.

Према његовим ријечима, приступиће се и изради стратегије за безбједност саобраћаја с циљем детаљног уређења ове области.

„Надлежно општинско Одјељење у сарадњи са саобраћајном полицијом радиће на реконструкцији и сигнализацији семафора, посебно код градске кафане према Јахорини. Општина ће семафоре који су у надлежности локалне заједнице реконструисати у току идуће године“, навео је Југовић.

Он је додао да ће, у сарадњи са Центром за социјални рад и основним школама, бити покренуто више превентивних активности с циљем спречавања конзумирања наркотичких средстава, алкохола.

Састанку Форума за безбједност присуствовали су представници полиције, Цивилне заштите, основних и средњих школа, Борачке организације, Дома здравља, Црвеног крста, те мјесне заједнице.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

two × two =