И ове године бесплатно скијање за дјецу са подручја Источног Сарајева

0
464

На Јахорини су данас представници општинских власти у Источном Сарајеву потписали споразум са представницима Олимпијског центра „Јахорина“, који омогућава бесплатно скијање за дјецу са подручја овог града.

Споразум су са представницима шест градских општина потписали директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић и предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра Недељко Елек у присуству градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића.

У име локалних заједница споразум су потписали начелници општина Пале Бошко Југовић, Источно Ново Сарајево Јован Катић, Источни Стари Град Бојо Гашановић, Соколац Милован Бјелица, Источна Илиџа Маринко Божовић и Трново Драгомир Гаговић.

Љевнаић је рекао да је прошле године могућност бесплатног скијања искористило више од 16.000 дјеце са подручја Источног Сарајева.

„Данас је велики дан и пуно ће значити за дјецу. Циљ је да дјеца изађу на планину, да стекну здраве навике. Вјерујем да ће општине организовати на најбољи начин превоз малишана и поштовати све мјере безбједности на скијалишту гдје се подразумијева да дјеца имају кациге, флуоросцентне прслуке“, изјавио је Љеванић и додао да свако дијете које је почетник мора бити у пратњи учитеља скијања или одрасле особе.

Љевнаић је на конференцији за новинаре рекао да се у Олимпијском центру „Јахорина“ придржавају свих препоручених епидемиолошких мјера за сузбијање вируса корона, те да им је циљ да ски-центар буде безбједан за све туристе.

Он је додао да тренутно раде све стазе и инсталације на планини и да је на стазама више од 70 центиметара снијега.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра „Јахорина“ Недељко Елек рекао је да је протекла година била тешка за све у области туризма и угоститељства, али да је Олимпијски центар прошлу годину завршио са три милиона КМ добити, те да је једно од ријетких предузећа који се баве туризмом, а послује позитивно.

„И послије пандемије вируса корона наставићемо са инвестицијама које смо планирали, а то је изградња спортске сале и изградња гондоле Пале – Јахорина за коју је завршен тендер за идејно рјешење“, нагласио је Елек.

Он је захвалио и пожелио брз опоравак пресједавајућем и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, за којег је истакао да је најзаслужнији за све што је урађено до сада на планини.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић у име града захвалио је руководству Олимпијског центра и свим запосленима, што већ трећу годину заредом организују ову акцију.

„Драго ми је што смо омогућили дјеци из цијелог нашег града да имају могућност бесплатног скијања на Јахорини. Желим да захвалим и претходној градској управи која је до сада сносила већину трошкова превоза за ту дјецу, а прошле године је то урадио и кабинет предсједника Владе Српске. И ове године исто очекујемо подршке Владе Српске, јер тако показујемо да функционишемо сви заједно“, истакао је Ћосић.

Ћосић је рекао да дугује захвалност начелницима општина јер они, путем надлежних одјељења, преузимају техничку бригу у вези са организацијом одласка дјеце на планину и чувањем дјеце.

Он је додао да захваљујући руководству Олимпијског центра и садашњим као и будућим инвестицијама Јахорина изгледа много боље него што је изгледала прије неколико година.

Начелник општине Пале Бошко Југовић изразио је задовољство због могућности да дјеца из Пала и трећу годину заредом бесплатно скијају на Јахорини, те додао да је то један од резултата добре сарадње са Олимпијским центром „Јахорина“.

“Даћемо максимум да у техничком смислу организујемо све што је потребно за превоз ученика, посебно сада у специфичној ситуацији и у вријеме пандемије вируса корона, гдје морамо бити посебно обазриви и гледати да испоштујемо све прописане мјере. Надамо се да ће све бити обављено у најбољем могућем реду“, истакао је Југовић.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица захвалио је у име дјеце и родитеља менаџменту Центра, директору Љевнаићу и Елеку, изражавајући наду да ће сарадња бити коректна као до сада.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић истакао је да ће дјеци са подручја ове општине много значити да и ове сезоне бесплатно користе ски-стазе на Јахорини, посебно онима чији родитељи нису у финансијској могућности да им то обезбиједе.

Катић је навео да је важно да дјеца заволе планину, науче да скијају и да боравак на планини искористе на најбољи могући начин.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић захвалио је управи Олимпијског центра „Јахорина“ за пружену прилику да дјеца из ове општине трећу годину заредом скијају на Јахорини.

И начелник општине Трново Драгомир Гаговић изразио је велику захвалност управи Олиомпијског центра „Јахорина“ за пружену могућност да дјеца из Трнова бесплатно скијају на планини, која се једним дијелом налази на подручју ове општине.

Начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић рекао је да је акција бесплатног скијања дјеце из ове општине на Јахорини веома важна и да се тиме наставља добра сарадња са управом Олимпијског центра „Јахорина“.

Гашановић је захвалио менаџменту Олимпијског центра за пружену прилику за дјецу из Источног Старог Града, те становницима ове општине и града Источно Сарајево честитао новогодишње и Божићне празнике.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here