Хризостом одликовао Љубишу Ћосића

0
590

“Годинама уназад, заједно са нашим свештеницима, вјерујућим народом српским, одборницима скупштине општине и колегама из општинске управе, подржавамо изградњу наших светих цркви и манастира и све што ради наша Српска Православна Црква” изјавио је Ћосић.

Он је нагласио да се нарочито поносе са црквом Светог Ђорђа у Миљевићима, Светог Варнаве Хвостанског на Врањешу и Свете Ангелине у Тилави.

“Не тако давне 2012.године, цркве Св. Варнаве Хвостанског и Св. Ангелине су практично биле у темељима, а данас су оне покривене и у њима се служи Света литургија, па је чак једним дијелом црква Св. Варнаве и фрескописана” истиче Ћосић.

Општинска управа Источно Ново Сарајево, заједно са Митрополијом Дабробосанском, је оснивач и вртића „Патријарх Павле“, које је православно дјечије обданиште у тој општини.

“Међутим, поред цркава у нашој општини нисмо заборавили ни све храмове и манастире широм Источног Сарајева, али и шире. Помагали смо и помагаћемо Цркву Светог Василија Острошког на Вељинама, Цркву Светог Петра Дабробосанског у Војковићима, Цркву Светог Пророка Илије у Илијашу, Цркву Преноса мошти св. оца Николаја у Рељеву, Успења пресвете Богородице у Палама, Светог Пророка Илије на Лукама, Светог Преображења у Сарајеву, Цркву Светог Саве у Блажују, Саборну цркву Пресвете Богородице, Стару православну цркву у Сарајеву, цркву Светог Пантелејмона на Вучијој Луци, као и Манастир Светог великомученика Георгија на Равној Романији-Соколица, као и многе друге” рекао је Ћосић.

“Наше цркве и манастири су стубови наше моралне и духовне обнове и развоја, а истовремено наша Српска православна црква је најјачи дио нашег идентитета. Наша црква нас окупља да би смо чврсто и непоколебљиво истрајали у вјери у Христа” закључује Ћосић и наглашава да су наши храмови мјесто нашег окупљања, а ми смо дужни подржати мјесто под чијим кровом смо сви једнаки.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here