Губите косу? Неочекивана помоћ стиже од овог слаткиша

0
707
Тамна чоколада је боља и здравствено прихватљивија алтернатива у поређењу с другим врстама чоколаде, а многи истраживачи тврде да може помоћи у ријешавању многих телесних проблема, а нарочито оних који се односе на кожу и косу.

Тамна чоколада је варијација чоколаде која садржи какао масти, какао маслац, али без млијека које се налази у обичној млечној чоколади. Ако имате проблема с косом или екстремним губитком косе, онда би вас тамна чоколада могла спасити.

Истраживање обављено на мишевима је открило везу између тамне чоколаде и раста длаке. Богата је какаом који садржи проантоцијанидине, једињења за које се зна да потичу раст косе. Код групе мишева која је јела тамну чоколаду откривена је анагена фаза раста косе.

Ради се о фази активног раста фоликула длаке у којој се коријен косе знатно умножава.

Тамна чоколада код људи значајно повећава волумен косе захваљујући минералима које садржи, а који подстичу раст ћелија повећањем дотока крви до темена, а то у коначници резултира бољим растом косе.

Сјај коси можете вратити помоћу маске од тамне чоколаде. Маска се прави мијешањем тамне чоколаде с медом и јогуртом, потом слиједи испирање, а резултати ће вас угодно изненадити.

Суве праменове можете третирати маском која се прави од тамне чоколаде и кокосовог уља. Мешавину нанесите на косу и оставите је сат времена, а након тога исперите млаком водом. Суви праменови ће постати ствар прошлости.

Какао у праху или тамну чоколаду помијешајте с кокосовим уљем и зеленим чајем. Ова мјешавина ће вам помоћи да очистите теме, нахраните кожу и ријешите се перути.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here