Грчка плаћа смјештај туристима ако се разболе од вируса корона

0
614

Грчка ће платити смјештај туристима који буду позитивни на вирус корона током боравка у тој земљи, изјавио је у портпарол грчке владе Стелиос Петсас.

– Биће смјештени у хотелу, а трошкове ће сносити држава Грчка. То смо радили у прошлости и наставићемо и даље – рекао је новинарима Петсас, објавили су грчки медији.

Петсас је подсјетио да Грчка плаћа смјештај онима који су дошли у ту земљу и морају да остану у карантину, откад је Грчка затворила своје границе.

– Хиљаде људи прошло је кроз процес карантина – нагласио је Петсас и навео да се тестови на Ковид-19 раде на међународном аеродрому у Атини, а посјетиоци остају у хотелу једну ноћ док не стигну резултати теста.

Затим, како је додао, у зависности од резултата теста на вирус, туристи могу остати у седмодневном карантину или под строгим наџором 14 дана, ако су позитивни.

– Наставићемо с том праксом, с једном разликом. Очекујемо далеко мањи број случајева, а надамо се да их неће ни бити, јер се епидемиолошки циклуси крећу на доле у европским земљама одакле очекујемо туристе – рекао је портпарол грчке владе.

– Наш циљ је да обезбиједимо максималну сигурност за мјештане и туристе – нагласио је Петсас.

Међутим, он није појаснио хоће ли Грчка, поред смјештаја, платити и храну и лијекове туристима позитивним на Ковид-19, пренио је портал Б92.

Подсјетимо, Грчка од 15. јуна отвара границе за туристе из 29 држава, а за улазак у земљу није потребан негативан тест на вирус корона, нити је обавезана боравак у карантину. Ипак, биће насумичног тестирања оних коју пређу границу.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here