Генерални секретар Црвеног крста РС преминуо од посљедица корона вируса

0
49

Генарални секретар Црвеног крста Републике Српске, Ђоко Михајловић, преминуо је синоћ у Бањалуци гдје је био у УКЦ РС на лијечењу од посљедица корона вируса.
Овај хуманиста који је готово до посљедњег дана живота покушавао је да помогне другима, а прије петнаестак дана је позвао и организовао волонтерске сервисе широм Републике Српске како би се достављали оброци за најстарије и најугроженије грађане.

Колеге и пријатељи из Црвеног крста Републике Српске потресним постом на друштвеним мрежама су се опростили од Ђоке Михајловића.

– Са великом тугом и жаљењем обавјештавамо да нас је напустио наш Ђоко Михајловић, генерални секретар Црвеног крста Републике Српске. Затечени су сви, родбина и сарадници, волонтери и све радне колеге из цијеле структуре Црвеног крста у БиХ. Тужне вијести не бирају вријеме. Понекад долазе очекивано, често сасвим изненада, али губитак драгих људи оставља заувијек траг код свакога од нас.

Док свакодневно наша мрежа волонтера и запослених улаже огромне напоре на превенцији ширења заразе од корона вируса, наш генерални секретар је изгубио своју посљедњу битку. Хуманиста, пријатељ, црвенокрсташ, све је то био наш генерални секретар. Не постоје ријечи да ублаже ову вијест. Ми, његови сарадници, остајемо да слиједимо мисију Црвеног крста, коју је увијек преносио на све нас. Ваша дјела живјеће вјечно. Бескрајно тужни што смо Вас изгубили. Поносни што сте били дио нас. Нека Вам је вјечна слава и хвала за све! Ваш Црвени крст Републике Српске – стоји у поруци Црвеног крста Републике Српске.

Општина Пале изражава саучешће породици.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

four × 3 =