четвртак, 25 јула, 2024
Почетна Издвојено Филозофски факултет Пале: Студенти Катедре за русустику постигли међународни успјех

Филозофски факултет Пале: Студенти Катедре за русустику постигли међународни успјех

0
565

У организацији Центра стратешких пројекта из Москве, 9. и 10. децембра 2020. године одржан је онлајн образовни маратон „Актуелна Русија“, на коме су, у конкуренцији од 300 студената широм свијета, студенти Катедре за русистику Филозофског факултета Пале постигли велики успјех, саопштено је из деканата ове високошколске установе.

У саопштењу се наводи да су награде освојили:

  1. Милица Нинковић, апсолвент Катедре за русистику, освојила је главну награду – лаптоп, у оквиру такмичења за есеј на тему „Говорни портрет зналца руског језика“;
  2. Теодора Вукосав, студент четврте године, освојила је награду за активно учествовање у семинару – паметни сат;
  3. Иванка Прелић, апсолвент Катедре за русистику, освојила је награду за једног од најактивнијих учесника – путовање у Москву;
  4. Доц. др Вишња Вишњевац, руководилац Катедре за русистику, награђена је за подршку и промовисање образовног маратона путовањем у Москву

„Студенти Катедре за русистику још једном су потврдили завидан ниво познавања руског језика, а Катедра за русистику је континуираним радом постала препознатљива у читавом региону“, наводи се у саопштењу.

Маратон је трајао два дана, а десет водећих стручњака из Руске Федерације у области руског језика, књижевности и преводилаштва учесницима су држали тематска предавања, мастер-курсеве и тренинге, на којима су представљени и универзитети и образовни систем Руске Федерације.

Из деканата ФФУИС наводе да су у конкуренцији од 300 учесника, студенти Катедре за русистику Филозофског факултета Пале били су најбројнији.

Маратон је био посвећен наставницима руског језика, преводиоцима, студентима и свима онима којима је руски језик будућа професија, а пројекат је реализован уз помоћ и подршку Руске хуманитарне мисије, у оквиру гранта из буџета Министарства просвете Руске Федерације.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here