Електронску картицу преузело 617.000 грађана Српске

0
459
Више од 617.000 осигураника је до сада преузело своју електронску картицу, с тим да се ова бројка константно мијења, јер је ријеч о процесу који у континуитету траје.

Фонду здравственог осигуранања Републике Српске кажу да је само у Филијали Бањалука до сада своју електронску картицу преузело више од 229.300 осигураника.

– Дакле, када се посматра цијела Српска, више од 56 одсто осигураних лица преузело је своју електронску картицу. Недавно смо позвали осигуранике да преузимају своју електронску картицу, с обзиром на то да је епидемиолошка ситуација знатно повољнија, а у свим филијалама овај процес се спроводи планираном динамиком – кажу у ФЗО Српске.

Они напомињу да су електронске картице само један сегмент Интегрисаног здравственог информационог система (ИЗИС) који се тренутно спроводи у здравственим установама Српске.

– Тако, у свим регијама Српске здравствене установе уносе податке у ИЗИС и већ сада уочавају његове предности, посебно што сада породични доктор има директан увид у сваки преглед који је имао  његов пацијент и на вишем нивоу здравствене заштите. Од почетка рада ИЗИС, јавне здравствене установе су издале више од милион електронских упутница за специјалистичке прегледе, кроз ИЗИС су спровеле око 3,5 милиона посјета, издале око 166.000 болничких упутница, обрађено је око 20.000 упутница за МР и ЦТ и друго. Напомињемо да здравствене установе раде у ИЗИС-у, али је још омогућено да упоредо са радом у овом програму штампају упутнице, рецепте и слично које су обрађене у ИЗИС, док се папир у потпуности не избаци из употребе – поручују из овог Фонда, преноси Српскаинфо.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here