Економске теме у фокусу разговора са Медведовим

0
112

Предсједник Република Српска Жељка Цвијановић изјавила је да су економске теме, посебно пројекат гасификације, биле у фокусу разговора који су она и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик водили са руским премијером Дмитријем Медведовим.

„Разговарали смо о наставку економске сарадње, о најважнијим питањима која су раније трасирана, али увијек постоји простор за успостављање нових пројеката“, рекла је Цвијановићева синоћ новинарима у Центру „Сава“ послије свечане академије поводом 75 година од ослобођења Београда.

Она је објаснила да је посебан акценат стављен на пројекат гасификацију чијој реализацији су се раније посветиле Влада и институције Републике Српске, као и о очекивањима за предстојећи период. „Заинтересовани смо да у томе учествујемо, да смо дио те приче“, додала је Цвијановићева.

Предсједник Српске је изразила задовољство политичким разумијевањем Републике Српске и Русије, те оцијенила да када то постоји онда нема препреке ни на економском путу.

Цвијановићева је указала и на значајну улогу коју Русија има у Савјету безбједности УН, гдје говори језиком истине.

„Мени је жао што смо као Република Српска, али то није једини простор који је задесило тако нешто, постали предмет разних манипулација и спекулација које долазе углавном из Сарајева, а заједно са њим и са одређених страних адреса које су се потрудиле да нас ставе у жижу интересовања и прикажу као неког гдје, наводно, постоји руски малигни утицај“, навела је Цвијановићева.

Она је рекла да у БиХ постоје различити утицаји и да, како је објаснила, не зна зашто би се проблематизовало да постоји руски утицај на тај начин како га желе описати. „Зашто би се то проблематизововало у мору различитих утицаја који тамо постоје“, упитала је Цвијановићева.

Она је указала да је састанак са руским премијером био добра прилика да му представе како у БиХ ни послије годину дана од избора власт није формирана.

Цвијановићева је оцијенила да је то тога дошло зато што је формула за суживот у БиХ очито условљавање, умјесто да буде разумијевање и договарање.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

ten − 3 =