Џудисткиња Јелена Арнаутовић најбољи спортиста у 2019. години

0
81

Члан Џудо клуба „Романија“ са Пала Јелена Арнаутовић проглашена је вечерас за најбољег спортисту општине Пале за 2019. годину.
Најбољи спортски клуб је Џудо клуб „Романија“, најуспјешнији тренер Бојан Минић из Ски-клуба „Романија“, док је Дејан Јеркић из Џију-џицу клуба „Јахорина“ најуспјешнији спортски радник.

Признање за несебичну помоћ и допринос реализацији пројекта бесплатног скијања на Јахорини за дјецу основних и средњих школа добио је Владо Вујичић, за спортисту ветерана изабран је Драган Работа, док је Чедо Матовић добитник признања за дугогодишње праћење спортских догађаја.

Општина Пале је признање додијелила и члану плесног студија „Орион“ Нађи Буњевац која је, захваљујући свом залагању и одговорном раду, добила прилику да први пут буде члан тима за реализацију такмичења јужне Европе „Интер денс фест 2020“.

Награду је добио и Милан Милинковић, свјетски првак у диско денсу који је девет година узастопно првак БиХ, а за невјероватан подухват у експедицији „Хвала и слава Русији 2019“ у трајању од 18 дана награђени су бициклисти Мирослав Клачар, Дражан Кусмук и Вук Соковић.

На свечаности у Културном центру Пале проглашено је и 19 перспективних спортиста, а посебно признање уручено је Његошу Михајловићу из Удружења за дјецу и омладину са посебним потребама „Сунце“ који је члан репрезентације БиХ у атлетици, кошарци, одбојци, рукомету и нордијском скијању.

Најбољи спортиста општине Јелена Арнаутовић рекла је новинарима да јој је изузетно драго што је проглашена за најбољег спортисту Пала и додала да је двоструки првак Балкана у џудоу.

Она је изразила наду да ће у наредном периоду остварити још боље резултате, те освојити и европску медаљу и одлазак на Олимпијске игре.

Дражен Суботић из Џудо клуба „Романија“ рекао је да му много значи признање за спортски клуб које освајају трећу годину заредом, те да ће им бити подстрек за даље напредовање.

Најуспјешнији спортски радник Дејан Јеркић из Џију-џицу клуба „Јахорина“ каже да признање значи много јер је ово млад клуб пред којим су многи изазови, планови и такмичења.

Начелник општине Пале Бошко Југовић честитао је награђеним спортистима и пожелио им да остваре нове успјехе.

„Улагањем у инфраструктуру стварамо боље услове за рад спортиста, а то се односи на ски-стазе `Дворишта`, ски-центар `Равна планина`, дворану `Пеки`, што ће бити предуслов за напредак“, истакао је Југовић и додао да ће општина и даље настојати да пружи допринос када је ријеч о улагању у спорт.

Предсједник жирија Мирослав Симовић рекао је да је жири поносан на 39 награђених који су изабрани једногласно.

Предсједник Скупштине општине Синиша Ласица истакао је да Пале остају олимпијски град и да му је драго што је најбољи спортиста из џудо клуба.

„Квалитетно се развијају и други спортови уз подршку локалне заједнице. Више од 30 удружења и клубова постоји на подручју општине Пале. Настојаћемо да им помогнемо колико можемо“, истакао је Ласица.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

five × 1 =