Џаферовић промијенио став о Малом Шенгену

0
629

Након што је недавно, заједно са хрватским чланом Предсједништва БиХ Жељком Комшићем, био против приступања БиХ иницијативи Мали Шенген, предсједавајући Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић вечерас је у изјави за БХРТ рекао да против ове иницијативе могу бити „само неки неразумни људи“.

Говорећи о иницијтиви Мали Шенген, Џаферовић је истакао да треба користити све регионалне иницијативе. Подсјетио је и на самит Брдо-Бриони, те на друге регионалне иницијативе.

 

– Што се тиче иницијативе коју зову Мали Шенген, ту се на најбољи могући начин могу реализовати оне четири слободе на којима је утемељена Европска унија – кретање роба, људи, капитала и услуга… Врло је важно да једна таква иницијатива буде под окриљем ЕУ, да сви будемо једнаки и партнери… Само неки неразумни људи могу бити против тог да се наши грађани крећу с личном картом и да нам камиони не стоје данима на граници.. На крају крајева, то води и једном бољем животу свих грађана у регији – рекао је Џаферовић, преносе федерални медији.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here