Двоје Паљана завршило Школу нових лидера

0
905

Школа нових лидера је програм кроз који је прошло преко стотину чланова СНСД-а, млађих од 30 година, са циљем да се надареним младим члановима странке пруже политичка и друштвена знања и вјештине потребне да би у будућности били спремни да заузму важно мјесто у политичком животу.

Трећа генерација Школе нових лидера Савеза независних социјалдемократа успјешно је прошла једногодишњу обуку и на свечаности у Лакташима уручене су им дипломе.

Након додјеле диплома трећој генерацији полазника СНСД-ове Школе нових лидера, предсједник СНСД-а Милорад Додик је навео да је ово тренутак када долази значајног подмлађивања политичке организације. Ово је трећа генерација полазника СНСД-ове Школе нових лидера, која на почетку окупљала око 100 полазника, да би их сада на завршном дијелу било око 30 до 35. Вечерас имамо полазнике из различитих дијелова Републике Српске и Федерације БиХ, међу којима је 11 кандидата за одборнике у локалним скупштинама – рекао је Додик новинарима у Лакташима. Додик је нагласио да су то млади људи, активисти СНСД-а, који показују склоности и потребе за учењем у политици и који се спремају за политички рад.

Учешће у овогодишњој Школи нових лидера као полазници ‪узела су и двојица Паљана – Лука Цицовић и Борис Шкипина који су уједно и дио руководства општинске организације Младих социјалдемократа Пале.

“СНСД је партија која ради на подмлађивању својих кадрова и улаже све напоре како би млади људи научили доста о самом политичком процесу. Овај пројекат је од изузетног значаја и на овом пројекту се види да СНСД има будућност.” рекао је Цицовић

Борис Шкипина наглашава да су упорност и знање само неке од вриједности оваквог програма СНСД-а, као и да ће пријатељства стечена на њему трајати цијели живот и из којих ће се стварати нове побједе и нова енергија.

Из организације младих СНСД-а поручују да ће полазници који су прошли ову школу у наредном периоду заузети важна мјеста друштву, гдје ће стеченим вјештинама и знањима бити спремни да се суоче са дневнополитичким проблемима и раде за бољитак својих локалних заједница.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here